Norișorul.ro
Back to Romania (old blog)

Altceva ce-mi place mie la București

Din București ajungi în 2 ore la mare. Cu trenul sau mașina, cu plus sau minus cateva zeci de minute în funcție de trafic. De traficul de la ieșirea din București, că pe autostradă se circulă bine. Dacă pleci la Mamaia într-o dimineață la 8-9 AM, la 12 ai putea fi la plajă deja.

Bucureștiul e aproape de munte. În 2 ore și jumătate cu mașina sau 1 și jumătate cu trenul poți ajunge la Valea Prahovei sau la Poiana Brașov. E aglomerat la munte, dar pensiuni retrase există cu nemiluita și în stațiuni și mai sus pe munți. Booking e plin de oferte pentru toate buzunarele.

Din București ajungi în aproximativ 3 ore cu mașina pe Transfăgărășan. Încă o oră în plus și ajungi și la Transalpina.

Cu bilete cumpărate din timp, Bucureștiul e la câteva zeci de euro și 45 de minute de zbor de Iași, Cluj sau Satu Mare.

Asta-mi mai place mie la București – de aici e ușor să ajungi în multe locuri super faine din țară. Nu zic că e ideal și nu zic că n-ar fi fost mai bine să fi avut o capitală împânzită de autostrăzi, zic doar că atunci când eram în Tg Mureș nici nu visam să ajung în vreun an de 4 ori la munte și tot de cam atâtea ori la mare.

Din drum spre munte, eu vă urez un weekend liniștit. Dacă are cineva nevoie de mine, o să stau la cabana ReîncărcareaBateriilor din stațiunea WeekendFărăNet. Abia aștept să mă trezesc mâine dimineață cu soarele în ochi și munții să-mi facă cu mâna <3

munte

Sursă foto 12

You Might Also Like...

6 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.