oboseală
Back to Romania (old blog)

De unde atâta oboseală și cum pana mea scap de ea?

Nu există zi în care să mă trezesc și să zic

wow, mamă, ce mă bucur că a sunat ceasul, ce zi frumoasă de făcut toate lucrurile din lume!

Îmi vine să plâng în fiecare dimineață când aud alarma. Îmi iau telefonul și scroll-uiesc sau răspund la mesaje în primele 5 minute de la trezire, asta pentru că am nevoie de o lumină în ochi care să mă facă să mi-i deschid. Abia după aia sunt om. Mă enervează obiceiul ăsta cu telefonul, cred c-o să-l las în altă cameră de acum înainte.

Alarma sună pentru prima dată la 7.30, nu știu sigur de ce. Amân până la 8. La 8 dau snooze din 10 în 10 minute până la 8.30. La 8.30 încep să mă simt prost c-o să ajung prea târziu la muncă, așa că-mi târăsc partea de sus a corpului pân-o aduc la verticală. Șed pe pat și meditez la nemurirea sufletului, la cum o să dorm când vin de la muncă (nu fac niciodată asta!) și la ce scuze aș putea să bag la birou ca să mai rămân în pat încă vreo 3 ore. Nu-mi vine nicio idee, așa că renunț și mă ridic. Mă întind, în 2 din 7 nopți dorm într-o poziție proastă și mă trezesc cu dureri de spate.

Nu e ca și cum pierd nopțile, seară de seară dorm pe la 11. Nici nu mai știu când am stat ultima dată mai târziu de 12. În majoritatea nopților dorm 8 ore și mă trezesc mai obosită decât m-am culcat. Uneori mă uit la un episod din serialul meu preferat înainte de culcare, dar asta mă relaxează, nu cred că e ceea ce mă face să mă trezesc obosită a doua zi.

La muncă nu lucrez nimic stresant. Nu aduc cu mine acasă niciun bagaj emoțional de orice fel de natură (stres, nervi) de la birou. Ce e obositor e doar statul ăla de 8 ore cu ochii în calculator și 2 ore pe drum când multitask-uiesc cu o carte în mână, telefonul în cealaltă și o geantă întotdeauna oribil de grea pe umăr fugind dintr-un metrou într-altul.

Cu prietenul meu și prietenii noștri râd mult și petrecem mult timp de calitate împreună.

Cu toate asta, nu înțeleg de unde pot să am atâta oboseală în mine și de ce mă trezesc atât de extenuată în fiecare zi, de zici că noaptea trag la jug. Dimineața la 8 casc, seara la 10.30 încep să casc. Iarna ziceam că sunt așa pentru că e frig, ziua scurtă, etc. Dar acum vara ce explicație există? Dimineața, până-n ora 12, mă simt ca un telefon cu bateria la 10%. În weekenduri nu sunt așa, atunci dorm ca un tren și cred că mă odihnesc, deși luni dimineața sunt la loc. Nu pot adormi duminica la 9 PM, ca să mă trezesc fresh luni, lucrurile nu merg chiar așa simplu!

Vreau să reîncep să merg la sport, dar mi-e groază. Când ajung acasă abia aștept să mă trântesc în pat, mă ia oboseala doar gândindu-mă la un antrenament. 😀

Ziceți-mi că nu sunt singura!

PS: Vacanța mea începe în 3 zile, poate trebuia să încep cu asta!  ❤️

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  Nico
  August 14, 2018 at 10:52 AM

  Chiar nu esti singura! Ma gandeam ca ai gasit o solutie miraculoasa sa ma scoata si pe mine din aceeasi stare, pe care o am in general. PS. Eu sunt la final de vacanta :).

  • Reply
   Ioana
   August 14, 2018 at 12:52 PM

   Si nu e mai bine dupa vacanta? Nu-mi spune asta :)))

 • Reply
  Delia
  August 14, 2018 at 10:54 AM

  Grecesti cand amani alarma. Apoi poate fi vb despre oboseala cronică, nevoia de vacanta, lipsa de minerale. Oboseala vine si de la munca pe calculator. La mine oboseala era de la.lipsa de magneziu.

  • Reply
   Ioana
   August 14, 2018 at 12:56 PM

   Să știi că mai demult nu făceam așa. Când suna alarma, atunci mă ridicam din pat. Acum m-am lenevit, dar cred e și din cauză că atunci dormeam singură și acum nu. Aș lua niște vitamine & co, dar nu de capul meu (am luat supradyn cu forța de la mama mai demult, dar nu pot să zic că am văzut cine știe ce efecte după 30 de zile).

   Dar tu cum stai cu oboseala acum de când ești mămică? 😀

 • Reply
  Sergiu
  August 14, 2018 at 12:18 PM

  Poate e oboseala fizica. Faci cam mult 2 ore people pe drum. Am facut si eu naveta, e nasol. Poate esti un pic obosita psihologic. Nature fixes that. Sau incear a asta https://youtu.be/o4k4gVNb96k

  • Reply
   Ioana
   August 14, 2018 at 12:54 PM

   Stiu, e oribil de mult. O oră dus, o oră întors. Dar lucrez la asta, if you know what I mean :))

 • Reply
  SERGIU
  August 14, 2018 at 7:38 PM

  You should move closer to work or find a job closer to you. Or even better, quit working altogether :))

  • Reply
   Ioana
   August 16, 2018 at 8:25 AM

   Imi place ultima parte, partikip! :))

 • Reply
  Miss I.
  August 16, 2018 at 10:13 AM

  Înțeleg perfect, perfect! Uneori când mă trezesc chinuită așa, mă gândesc cum de pot unii să aibă și copii, să se trezească devreme, să lucreze sau să facă ordine până se trezește copilul a doua oară și așa mai departe. Eu abia mă târăsc pe mine până la baie.
  Pe de altă parte, am observat că dacă am o programare la medic și trebuie să mă trezesc la 7, nu amân alarma decât maxim o dată, mă simt călcată de tren până mă spăl pe față, însă apoi sunt mult mai fresh. Bine, pentru asta trebuie să mă și culc la o oră ok, nu cum fac în ultima vreme. Azi la 11, mâine la 1 și ceva, poimâine la 12 fără și tot așa. Dar ce să faci, când se joacă tenis în America, mai face omul eforturi.
  Două ore? Prea mult timp se pierde pe drum spre serviciu în orașul ăsta 🙁

  • Reply
   Ioana
   August 16, 2018 at 12:23 PM

   La mine depinde mult cand ma pun in pat. Daca la 11 dorm, sunt ok a doua zi. Daca nu, nu. Dar parca pot sa dorm la comanda la 11 in fiecare seara…

   O ora dus, o ora intors. Mda. Ma enerveaza mai mult decat las sa se vada. Incerc sa fac ceva util in timpul ala, gen sa citesc. Cand nu sunt prea adormita :))

 • Reply
  o femeie
  August 29, 2018 at 5:28 PM

  Cu oboseala cronica nu stiu sa recomand decat o plimbare in natura, vitamina D si miscarea fac minuni. Paradoxal, oboseala se trece prin efort :))
  Altfel, drumul lung este obositor – eu fac 30min pana la munca si tare mi-ar placea sa injumatatesc asta (situatia se complica cand intra copila la liceu asa ca nu am nicio jena in a ma muta).

  Inca un lucru important este si calitatea somnului, nu doar cantitatea. Am imbunatatit mult decat nu beau cafea (nici ceai verde, cole), incerc sa mananc usor serile, si mai ales fara tv sau ecrane inainte de culcare pt ca obosesc creierul mai mult decat in mod normal. Si poate ai nevoie de mai multe/putine ore de somn, fiecare corp e unic, si ne mai si schimbam.

  • Reply
   Ioana
   August 30, 2018 at 10:40 AM

   Sa stii ca nu o data am dormit mai putine ore si m-am trezit mai usor decat atunci cand am dormit mai mult. Imi aduc aminte ca la mine, in timpul facultatii, 7 ore de somn erau cele mai pacatoase. Daca dormeam 6 sau 8 eram perfect ok, daca dormeam 7 doamne fereste. Am testat zeci si sute de nopti la rand teoria asta, dar nu stiu sigur daca acum mai functionez la fel. Eu cred in teoria ciclurilor de somn, desi n-o cunosc decat superficial. O sa aprofundez cu siguranta!

 • Reply
  Ce concept înșelător, succesul ăsta • Back to Romania
  September 13, 2018 at 8:23 PM

  […] micii pași pe care i-am făcut au deja un impact vizibil asupra mea, dar parcă nu mă mai trezesc atât de epuizată dimineață de dimineață. Parcă nu-mi mai vine să mai trag de mine să văd încă un episod […]

 • Reply
  De la ce vârstă nu mai este socially acceptable să te joci cu jucării?
  January 25, 2019 at 12:20 PM

  […] descoperit zilele astea în LEGO o metodă extraordinară de relaxare (apropo de ce povesteam în articolul ăsta cu oboseala și cum scăpăm de ea). După niște zile nu stresante, dar pline la muncă, am venit acasă, m-am trântit pe jos în […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.