Opinii

7 lucruri pe care n-aș mai da banii din nou

Portofelul meu ar da like acestui articol dacă ar putea. După mulți ani în care am cumpărat enorm de multe lucruri, unele mai utile decât altele, mi-am făcut mental o listă de lucruri pe care sunt șanse foarte mici să mai vreau să dau banii în viitor, pentru simplul fapt că m-au dezamăgit, nu mi s-au potrivit sau mi-au încărcat casa degeaba.

Milioane de farduri și cosmetice

Când eram prin clasa a 8-a am început să intru în fibrilațiile adolescenței în ceea ce privește cumpăratul compulsiv de farduri. Într-o vreme în care citeam Cosmopolitan și vedeam doar fete super-perfecte în paginile lor, simțeam că dacă am din fiecare pagină a catalogului de la avon MĂCAR un ruj, MĂCAR un fond de ten, MĂCAR două lacuri de unghii, MĂCAR un eyeliner colorat pe care nu l-am folosit niciodată, viața mea o să fie completă. N-a fost, că degeaba am avut MĂCAR unul din toate cele de mai sus, o borsetă groasă de machiaje nu mă și făcea automat vedeta de la hollywood care credeam că trebuie să fiu ca să fiu socially accepted.

Astăzi cumpăr și folosesc mult mai puține produse de machiaj și mai multe de skin-care. Mă machiez rar, de regulă când merg în locuri unde vreau să fac poze ( 😛 ) și maxim cu un fond de ten, un rimel, un eyeliner, un ruj și un fard de ochi. Îmi place și mie să le văd, intru des în magazine de cosmetice, mă atrag ambalajele frumos colorate de mor, dar știu că dacă le-aș cumpăra nu le-aș folosi niciodată până le termin. N-aș putea să număr câte farduri am aruncat pe motiv de expirare, nu de terminare. A fost nevoie să treacă anii adolescenței ca să-mi dau seama că nu fardurile pe față trebuie să-mi dea încredere în mine. N-am cum să am pretenția acum ca la 14 ani să fi gândit la fel! 😀

ASOS launched their own make up collection!

iPad

Mi-am cumpărat un iPad în anul 3 de facultate din primii bani pe care i-am câștigat eu vreodată. Am fost foarte mândră de el și-mi imaginam cum o să fiu ca toți studenții cool din filme care nu mai scriu nimic pe caiete, ci doar pe tabletele super-inteligente. Urma să citesc exclusiv pe iPad. Să scriu doar pe el. Să învăț de pe el. Să devină un fel de calculator portabil permanent la dispoziția mea.

Pentru că n-am vrut să cumpăr și să car după mine o tastatură externă, n-am scris niciodată cu ușurință pe iPad. Drept urmare, al meu a devenit rapid un casetofon, adică un extraordinar de bun dispozitiv  de ascultat muzică pe Youtube. Astăzi încă merge, dar stă frumos într-un sertar, neîncărcat de luni de zile și complet ignorat. Nu mai este nimic în ziua de azi ce aș putea face pe un iPad și n-aș putea cu un telefon. Pentru mine acest dispozitiv a fost întotdeauna o luxuriantă și foarte faină formă de aruncat banii pe geam. 😀

Căni, magneți, brelocuri

Am o colecție foarte colorată de căni și pentru mine ele sunt cele mai frumoase din lume. Dar am mult mai multe decât aș putea folosi vreodată și urăsc când primesc vreuna nouă. N-aș mai cumpăra NICIODATĂ una până nu le sparg pe toate pe care le am acum.

Magneții nu-mi plac pentru că nu se pupă cu gusturile mele minimaliste de decorațiuni. Brelocurile sunt foarte frumoase, dar nu în mâna mea! 😛

Saltele proaste, canapele inconfortabile, scaune rotative de birou

După atâția ani petrecuți cu bagajul în spate, am dormit în câteva paturi proaste. Iar asta, adunat cu o poziție incorectă la birou și o geantă pe braț zi de zi m-au condus la dureri de spate. La 25 de ani! Mi-e și rușine să recunosc. Momentan dorm într-o saltea pe care o consider foarte bună pentru spatele meu. Cu această ocazie mi-am dat seama că n-aș mai face rabat la calitatea ei niciodată.  Până la urmă nu stau nicăieri atât de mul timp cât stau pe ea.

Înainte să ne mutăm în apartamentul în care stăm acum am testat ZECI de canapele. Am plecat nemilos de lângă toate cele care nu erau prietenoase cu poziția corpului – credeți-mă, canapelele proaste sunt mult mai multe și se găsesc muuult mai repede decât cele confortabile! Spatele meu și-al tău merită cel mai confortabil suport pe care ni-l putem permite!

Scaunele rotative de birou mă enervează prin definiție. Nu te ajută să ai o poziție corectă când șezi (de parcă faptul că șezi nu e destul de rău), așa că nu m-aș mai apropia de ele prea curând. Mi se par destul de old-fashioned, oricum.

Gablonțuri

A nu se înțelege că nu-mi plac 😀 – iubesc orice briz-brizuri de genul brățărilor și inelelor neprețioase din Meli Melo, H&M & Co. și-mi place să le port, dar pentru că n-am avut NICIODATĂ vreunele care să nu oxideze și să nu ruginească după câteva săptămâni de purtări, eu le cumpăr cu strângere de inimă și perfect conștientă că vor fi mai mult sau mai puțin de unică folosință. Ultima dată am văzut într-un mall un set atât de finuț de inele  care mi se părea că-mi fac mâna de prințesă, dar nici nu m-am mai putut bucura bine de ele știind cât de urâte mi s-au făcut ultimele cumpărate. Problema e că unele sunt prea scumpe pentru durata de viață pe care o au. Din păcate! 🙁

Hey, I found this really awesome Etsy listing at http://www.etsy.com/listing/171257333/silver-knuckle-ring-set

Geluri de duș cu scrub

Nu mai cumpăr niciun gel de duș sau săpun de mâini care promite o piele catifelată datorită scrubului blablabla. De ce? Pentru simplu fapt că niciunele nu au efect atât de bun precum mălaiul sau zațul de cafea. După părerea mea, gelurile de duș cu scrub din comerț au mult prea puține elemente grunjoase în ele pentru a avea vreun efect. În cel mai bun caz te gâdilă puțin. Dacă am obținut vreodată vreo piele catifelată în urma unui gel de duș, asta a fost ca datorită ingredinetelor și cu siguranță nu a particulelor de scrub din interior.

Un gel de duș normal plus un pumn de mălai reprezintă cea mai bună variantă pentru mine! 😀

Măști de față din comerț

Sunt un Toma Necredinciosul când vine vorba de skin-care și pentru mine (aproape) tot ce se găsește în comerț are ingrediente artificiale pe care nu mi le-aș pune pe față. Dacă n-ar fi atâtea milioane de combinații de măști home-made pe care să le pot face acasă (nu le fac, dar aș putea 😀 ) cred că mi-aș lua și măști din comerț, dar în cazul de față nu am eu atâta timp să-mi pun pe față câte măști aș putea (nu fac, dar aș putea 😀 ) prepara în casă.

Imagini pentru face mask

***

Sunt curioasă dacă aveți și voi o listă de lucruri pe care v-ați oprit să le mai cumpărați. Și, mai ales, de ce? 😀

Sursă foto 1, 4, 2-3-Pinterest

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Cumpărături minimaliste • Back to Romania
  July 23, 2018 at 9:30 AM

  […] sunt cool și poți avea succes, indiferent ce înseamnă asta pentru fiecare din noi, și fără tone de machiaj sau bani – am încheiat […]

 • Reply
  Natalia
  July 29, 2018 at 3:52 PM

  Ce tare! Poate fac si eu o lista cu lucruri din astea! Ca idee, eu am un scaun rotativ de la Ikea si il iubesc, nu stiu ce sa zic de pozitia spatelui, dar e foarte comod si foarte dragut! A, si ipad-ul a fost si este o investitie buna pentru noi. Pe de alta parte, kindle-ul nu l-am folosit la adevarata valoare. Eh, trebuie sa fac lista mea! Merci!

 • Reply
  Ioana
  July 31, 2018 at 9:47 AM

  Mie imi plac articolele de genul ăsta pentru ca ma fac sa-mi pice niste fise, așa că eu aș citi cu interes un top făcut de tine pe același subiect, mai ales că am văzut cum ți-ai modelat blogul înspre sfera asta de economisire și cumpărături cu cap! 😀

 • Reply
  Andreea Chiuaru
  July 31, 2018 at 4:33 PM

  Aș putea să-ți fac o listă cel puțin la fel de mare. La mine, pe locul I sunt încălțămintea de zi cu tocuri foarte înalte pentru că o port mult mult prea rar și apoi obosesc după jumătate de oră de stat pe ele. Nu știu cum reușesc. Apoi ar mai fi nenumăratele agende minunate și foarte scumpe pe care le-am împodobit cu ștersături și/sau am renunțat la ele în max. jumătate de an. Și, nu în ultimul rând, spre rușinea mea, cărțile pe care le-am cumpărat doar pentru că le-am prins la preț bun dar pe care nu le voi citi vreodată din varii motive. Oricum, în altă ordine de idei, mă bucur că te-am (sau m-ai) descoperit, îmi plac tare mult subiectele abordate. Hugs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.