vânzări
Back to Romania (old blog)

Don’t be one of them!

Acum câteva săptămâni am mers cu un amic să-și rezerve o boxă (pivniță) într-un complex rezidențial în construcție unde el are un apartament de asemenea rezervat și în care urmează să se mute. Când am ajuns la reprezentanța dezvoltatorului am fost întâmpinați de un angajat care ne-a chemat în biroul lor de Vânzări pentru a ne arăta boxele rămase încă disponibile.

Amicul meu este un om foarte meticulos, care nu face decizii pripite. Pentru reprezentantul nostru de vânzări acest lucru a fost inacceptabil, el nu pricepea de ce dorește amicul meu să se uite în așa mare detaliu la dimensiunile tuturor boxelor înainte să decidă REPEDE pe care o dorește. După câteva schimburi de replici cu câte un ”frate” introdus în discuție (”Da, frate, ți-am zis deja” & co.) n-am mai suportat per tu-ul și-am ripostat.

Ioana: – Lăsați-l să se uite cu atenție, face o decizie pe care dacă o greșește o va regreta 20 de ani de acum înainte! De ce-l grăbiți atât?

Reprezentantul: – Pentru că mă grăbesc, trebuie să ajung la târg (de imobiliare, n.m.)

I: – Și ce dacă? Dumneavoastră de-aia sunteți plătit ca să veniți aici și să consiliați cumpărătorii, nu să-i grăbiți.

R: – Eu nu sunt plătit să fac asta.

I: – Cum adică nu sunteți plătit?

R: – Nu sunt plătit, eu sunt din familia dezvoltatorului.

I: – Dacă nu sunteți plătit mergeți acasă, n-aveți ce face în timpul liber sâmbăta la ora asta?!

Nu mi-a mai răspuns nimic.

N-am mai dezvoltat discuția, mi s-a părut mult sub mine să mă cobor la nivelul lui și mai mult.

Am înțeles că nesimțirea reprezentaților de vânzări în domeniul imobiliarelor este notorie, alimentată de faptul că pe ei nu îi interesează dacă tu dorești să le cumperi lor apartamentul sau nu sau dacă refuzi să mai închei contracte cu ei pe seama nesimțirii – oricum au 10 alți clienți care așteaptă la rând să prindă un apartament.

Dar pentru că aceste lucruri se întâmplă nu înseamnă că trebuie să fie tolerate. Cu tact și politețe, nu permiteți niciodată să vi se vorbească cu superioritate, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un reprezentant căruia voi i-ați dat foarte mulți bani pentru un anumit serviciu. Și 10RON dacă dai pentru un serviciu, ai dreptul să ai pretenția să fii tratat cu respect și să beneficiezi de calitatea maximă disponibilă pentru serviciul și prețul plătit.

Doar pentru că toți reprezentații de vânzări vorbesc într-un anumit fel nu înseamnă că acest comportament trebuie acceptat și înghițit. Cereți și oferiți respect și nu stați la discuții cu cei care nu vi-l oferă, fie că este vorba de reprezentanți de vânzări sau oricine altcineva. Și nu uitați că nervii din voi vă fac rău doar vouă, nu și lor. Așa că încercați să treceți repede peste astfel de episode. Asta mie mi-am zis-o!


Acesta este primul articol din seria Don’t be one of them! în care vom povesti despre acei oameni din jurul nostru care ne enervează și ne deranjează cu nesimțirea, tupeul, răutatea lor. În București sunt mulți, îi cunosc și eu, îi știți și voi, sunt peste tot și sunt cei care ne administrează ocazional câte o pastilă de acritură. Cu speranța că nu veți da de astfel de oameni prea des (dar dacă ați dat sunt curioasă să citesc în comentarii!), vă urez o zi minunato-fantastică în continuare!

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Adrian C
  October 12, 2017 at 3:39 PM

  Ha haaaa…welcome back ! 😉

 • Reply
  Oamenii pe care i-am întâlnit în UK – Back to Romania
  October 18, 2017 at 10:24 AM

  […] România la fel cum o făceam în UK, cu politețe, ca să fiu un exemplu pentru cei din jurul meu (asta când nu mă calcă cineva pe coadă). Deocamdata-mi merge bine. […]

 • Reply
  Bratu Gabriela
  October 19, 2017 at 7:46 PM

  cred ca asta e valabil in orice oras, din pacate, nu doar in bucuresti…

  • Reply
   Ioana
   October 19, 2017 at 7:58 PM

   Sa stii ca bine zici, Gabriela! Eu am zis de București ca aici l-am întâlnit, dar sunt convinsa ca exista peste tot

 • Reply
  Sănătatea nu ajunge! | Back to Romania
  August 7, 2018 at 3:47 PM

  […] Nesimțitul agent de vânzări de imobiliare […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.