Opinii

Prima săptămână de izolare

Izolarea socială era în general activitatea mea preferată, atâta timp cât o făceam voluntar și nu obligat-forțat. Așa că ultima săptămână n-am fost un happy bunny, am fost mai mult un bunny stresat ținut în cușcă. Mă gândesc încontinuu la câte lucruri luăm for granted de obicei. Ni se cuvenea să mergem unde vrem, când vrem, la restaurant, piscină, conferințe, să ne urcăm fundul în mașină și să ne plimbăm. Aproape că mi-e dor să mă înghesui într-un metrou din nou! :))

Zilele astea la noi în casă funcționează aproape în permanență unul dintre următoarele aparate – cuptor, aragaz, mașină de spălat vase -, ceea ce înseamnă că am mâncat aproape exclusiv mâncare gătită în casă (am chiar și o rețetă ușurică de pâine pe care vreau s-o pun într-un articol zilele astea, să încerc să vă scutesc de vizite la magazin 😀 ), deci asta e bine. Mă bucur că am reușit să revin la stilul meu normal de mâncare, o luasem pe cărări în ultima perioadă cu prea mult take away și mâncare proastă la birou. Thanks, covid, ce să zic.

Ziua am muncit, seara am mai ieșit în parc cu bicicletele sau cu pejosul, ceea ce ne-a mai descrețit frunțile după atâtea ore de holbat în laptop în timpul zilei (la muncă iau mult mai multe pauze decât acasă). Mă enervează că am atâta work from home și nu-l pot face de la Tg. Mureș. Am făcut binging la Grace and Frankie (mulțumesc din inima tuturor care mi l-au recomandat, a devenit unul dintre serialele mele preferate all-time) și Love is blind pe Netflix, acum sunt în căutare de altele faine pe care să le văd într-o zi. Dacă aveți sugestii, be my guests 😀 – mă gândesc să reiau One Tree Hill, serialul meu preferat din facultate.

Am stat mult mai mult în contact cu prietenii mei și familia decât o fac de obicei, ceea ce a fost foarte amuzant, m-am distrat mult la telefon. Am făcut haz de necaz (alții mai mult haz, eu mai mult necaz) de faptul că n-am mai plecat azi în vacanță, așa cum plănuiam acum 4 luni când cumpăram bilete către o destinație în cealaltă parte a globului, dar hey, ce sens are să mai învârtim cuțitul în rană!? :))

Am fost de două ori în hipermarket, le-am găsit fără mulți oameni pe amândouă și relativ ok aprovizionate (să zicem că în afară de gel dezinfectant și spirt am găsit cam tot ce-am vrut). Am mers cu mască și mănuși din pungi, ne-am ținut departe de oameni, am ales case self-check out unde am avut posibilitatea, am pus la spălat hainele și ne-am spălat pe tot corpul după ce ne-am întors acasă. Gecile pe care le-am folosit stau doar afară la aerisit, iar produsele pe care le-am cumpărat le-am șters pe toate cu vată și spirt (n-am crezut că voi ajunge vreodată să fac așa ceva, dar dacă asta îmi liniștește mintea, atunci asta fac). Aseară am găsit în Lidl și o scăriță de plante pentru balcon de care voiam de mult să-mi cumpăr, dar fără să fie vreodată o prioritate – din poza de mai jos, cea verde. N-am pozat-o pe a mea, căci n-am încă plante pe ea. Mă bucur că mi-am mai cumpărat ceva care să-mi ia gândul de la știți-voi-ce zilele astea! 😀 Dacă vă place, cred c-o mai găsiți, doar ieri a apărut.

izolare acasă

Știu că aș putea să profit de timpul acasă și să citesc, să meditez, să fac toate chestiile astea posh de care îmi place să mă plâng că n-am timp niciodată, dar parcă nu-mi vine. Am un stres continuu in the back of my mind care mă face să vreau să stau ocupată în permanență ca să nu mă gândesc la el. Sper să fim bine, noi și toți ai noștri!

Cum sunteți voi? 😀

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Ana-Maria Vega
  March 19, 2020 at 2:22 AM

  Draga mea,

  Vorba aia din popor – “Dupa mine, potopul!”.

  In fata altor virusi cunoscuti deja de omenire, care sunt de 10 ori mai ucigasi, singurul “atuu” al COVID-19 este ca este foarte contagios, pentru ca se raspandeste prin stropii de saliva (stranut, tuse si chiar vorbit).
  In rest, el este pur si simplu un virus mic si razgaiat, care provoaca o raceala ceva mai puternica decat cele obisnuite (si astea obisnuite sunt date tot de niste virusi). Dar, hey, stim deja ca diferenta o face, in primul rand, sistemul nostru imunitar.

  Faptul ca este contagios printr-o forma foarte usoara de transmitere + mass-media secolului 21, COVID-19 a reusit performanta sa devina mai celebru decat orice alta vedeta de pe Broadway.
  Mass-media vremurilor noastre a amplificat fantastic isteria creata in randul oamenilor, devenind chiar halucinanta si absurd de dusa la extrem in unele cazuri.

  Sa luam un exemplu: virusul HIV, descoperit in 1981. ~30 milioane de morti pana in prezent. Un criminal in adevaratul sens al cuvantului. De HIV chiar mori, lent si sigur.
  Stiu, o sa zici ca virusul HIV nu e la fel de contagios precum COVID-19 (deci 1-0 pentru COVID-19).
  Insa nici dupa aproape 40 de ani, timp in care medicina a evoluat constant, nu s-a reusit inca sintetizarea/licentierea unui vaccin impotriva HIV. De ce? Because he`s one of the real mother f*ckers (deci game, set, match pentru HIV in fata COVID-19).

  Revenind la vorba din popor.
  Stand stramb si judecand drept, nu COVID-19 o sa ne omoare, ci abisul economic cu care ne vom lupta in urmatorii ani, dupa ce COVID-19 isi “strange jucariile si pleaca”. Atat la nivel intern cat si la nivel global.
  Pun totul la gramada intr-o galeata numita “Secolul 21”, te las pe tine sa stabilesti ordinea aplicand principiul cauza si efect: mentalitate, economie de piata, forma de guvernamant, rata de imigrare, infrastructura, sistem institutional, cultura, mass-media, regim politic, cauze ale imigrarii, spirit civic, masuri si actiuni guvernamentale, documentare, disciplina, globalizare, educatie, putere economica in lume, intreprinderi mici si mijlocii.

  Te pupicesc!

  • Reply
   Ioana
   March 19, 2020 at 9:01 AM

   In fata necunoscutului toti ne temem. Mai ales cand auzi de sute de oameni care mor zi de zi in Italia, cumva nu poate sa ti se rupa. Posibil ca peste 100 de ani oamenii sa rada de cum handle-uim situatia in ziua de azi, dar daca n-am mai trecut prin asa ceva in lumea secolului lui 21, nu stim cum sa procedam mai bine de atat. Curiozitatea mea este cu ce ce-o sa iesim din asta, adica ce-o sa invatam. Ce-o sa schimbam, individual sau la nivel colectiv.

 • Reply
  Natalia Dabija
  March 19, 2020 at 9:32 PM

  Serialul Sex Education iti recomand. E super bun, englezesc. Abia aștept următorul sezon. Sper sa fii și un bunny fericit. No pressure, totuși :))

 • Reply
  Bucurii în autoizolare • Back to Romania
  March 29, 2020 at 9:27 PM

  […] tot gândit zilele astea, de la ultimul articol până acum, dacă să scriu despre corona (mă rog, despre eu/noi în vreme de corona) sau să […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.