șoferul
Back to Romania (old blog)

Am făcut cunoștință cu niște șoferi din București

Nu conduc străzile capitalei de multă vreme, dar am început articolul ăsta din prima zi în care mi-am scos mașina din parcare singură. Vreau să vă prezint astăzi niște categorii de șoferi pe care le-am descoperit eu prin București în ultimele săptămâni, în începuturile mele în această știință cuantică numită șoferistica bucureșteană.

Vă aștept completările în comentarii, în caz c-am uitat pe cineva 😀

Șoferul femeie

Mi-e frică să vă zic ce vreau să vă zic, c-o să mă acuzați de ipocrizie, dar mie nu-mi plac prea mult femeile la volan. Cele mai proaste manevre sunt făcute de femei, cele mai multe tamponări de care-mi povestesc colegii sunt produse de femei. Nu spun că toate șoferițele sunt la fel și nici nu mă bag pe mine într-o categorie sau alta, spun doar că mi se pare că sunt mult mai multe femei care nu stăpânesc mașinile decât bărbați. De asemenea, am văzut mult mai multe femei vorbind la telefon în trafic decât bărbați. De regulă, bărbații fac prostii mai puține dar mai mari, iar femeile mai multe și mai mici.

Șoferul femeie v2.0

Femeia pe care-o vezi prin parbriz cum înjură ca la ușa cortului. Extraordinar de grețos, mă iertați!

Șoferul tătic

Șofer de regulă civilizat, cu un scaun de copil în mașină, nu prea face prostii, merge regulamentar și nu șicanează în trafic. Printre tipurile mele preferate de șoferi!

Șoferul tânăr și civilizat

Alt tip care-mi place. Este șoferul tânăr care merge la job și n-are chef de ceartă și prostii prin trafic în timpul săptămânii.  Genul de șofer faith in humanity restored.

Șoferul de BaMWeu

Adică șoferul care are BMW și-și mai și pune BMW la număr :)) Clasicul șofer care nu semnalizează niciodată, schimbă banda de parcă dansează și are impresia că există un tip special de prioritate pentru el strict datorită mașinii pe care o conduce. Tipul pe care nu prea te poți supăra că știi că nu poate prea multe, intelectual vorbind.

Șoferul ”eu am mașină tunată, uitați ce plecare din trombă fac”

Șoferul care își dorește în secret un Ferrari  dar nu-și permite (don’t we all?!), așa că-și tunează Renault-ul ca sa scoata zgomot când accelerează și când pleacă primul de la semafor. Pentru mine, cel mai amuzant tip de șofer, șoferul care are nevoie de atenție :)))

Șoferul claxonel/flash

Adică șoferul care claxonează orice s-ar întâmplă. Și dacă e al 6-lea în coloană și la semafor e roșu, el tot claxoneaza. Dacă stă să iasă dintr-o parcare subterană și s-a format coadă, el claxonează. La semafor te claxonează cu 3 secunde înainte să fie verde. Claxonel ăsta enervează pe toată lumea și nu ajută pe nimeni. Domnul Flash e domnul care face flash-uri ca să te dai din calea lui că el vrea să meargă mai tare și tu-l încurci. Pentru mine domnul Flash nu există, adică nu-l bag în seamnă niciodată. Dacă mă mut de pe o bandă o fac pentru că am nevoie să o fac, nu pentru că mă șicanează cineva.

Șoferul taximetrist în Logan galben

La fel cum m-a învățat tata ca atunci când văd o trecere de pietoni să-mi imaginez că văd o bandă de foc (adică să fiu foarte atentă), la fel fac și cu taximetriștii. I’m a simple girl, văd taximetrist, stau cuminte.

Șoferul pana-mea

Și anume șoferul arhi-atent și care încurcă circulația atunci când merge prea încet. Este șoferul care circulă cu viteza a 3-a pe bulevarde și îngreunează traficul în zone unde ar putea merge mai tare și de asemenea șoferul care intră cu 50-60 la oră pe autostradă. Not nice! În București, recunosc, nu văd mulți de-ăștia, cam toți care conduc aici regulat știu pe unde pot și pe unde nu pot merge tare. Cei mai mulți sunt cei veniți din alte orașe, așa cum am fost și eu în prima mea zi de șoferie în București. :))

Șoferul avariat

Categorie de șoferi care parchează frecvent în locuri unde încurcă circulația, dar care își pornește avariile deci, cum s-ar zice, are voie să facă asta. Butonul de avarie este butonul care face totul să fie bine!

Șoferul nr. de telefon în geam

Acesta este șoferul care lasă întotdeauna un număr de telefon în geam când nu e în mașină. Toți ar trebui să fim genul ăsta de șofer – în București de multe ori ești forțat să lași mașina parcată prost. Ajută mult dacă lași un nr. de telefon la care poți fi sunat în caz că ai blocat pe cineva. E mai bine să rezolvi o problemă de acest gen cu un telefon decât cu poliție sau o cheie pe portieră, nu știi niciodată de ce fel de oameni dai.

***

Mi-ar plăcea să vă prezint niște tipuri de șoferi și din UK dar din păcate nu pot pentru că acolo n-am condus niciodată. Puțin mai civilizați, aș fi tentată să generalizez. :)) ?

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.