cărți preferate
Cărți

4 cărți preferate din 2018

Lista de cărți pe care vreau să le citesc se lungește mai repede decât apuc eu să tai din ea și asta nu e prea corect. Am citit anul ăsta mult mai puțin decât mi-ar plăcea, dar dintre cele pe care le-am citit, vă recomand 4 care au devenit cărți preferate, care mi-au scurtat multe drumuri plictisitoare cu metroul anul ăsta și pe care vi le recomand în caz că sunteți în căutare de niște literatură bună și educativă! 😀

 

Un apartament la Paris

Michelle Gable - Un apartament la Paris -

Am vrut și n-am vrut să termin cartea asta. Am vrut pentru că era prea interesantă și voiam să știu cum se termină.  N-am vrut pentru că era prea interesantă și voiam să mă bucur de ea cât mai mult. 😀 Este vorba despre două povești din două timpuri diferite care se întrepătrund în viața lui April Vogt, o expertă în mobilă europeană de la casa de licitații Sotheby’s din Statele Unite. Aceasta ajunge la Paris pentru a evalua obiectele dintr-un apartament care n-a mai fost deschis de 70 de ani. Cu această ocazie descoperă un celebru portret al Marthei de Florian, o faimoasă demimondenă a Parisului de la sfârșitul secolului 19. April devine fascinată de această femeie și descoperă niște jurnale care prezintă viața ei foarte interesantă și plină de picanterii într-o lume înconjurată de poeți, artiști, pictori.

V-o recomand dacă vă place/plac: beletristica, poveștile de dragoste, Franța, epoca interbelică amestecată cu epoca contemporană, teme artistice, picturi;

Nota mea: 10/10

Se găsește de cumpărat aici.

***

Elon Musk, Tesla, Space X și misiunea construirii unui viitor fantastic – Ashlee Vance

Imagini pentru elon musk ashlee vance

Elon Musk mă fascinează de vreun an și jumătate.  Cred tot mai mult că peste 100 de ani oamenii vor vorbi despre el precum vorbim azi de Einstein. Cartea lui Ashlee Vance este o biografie a celebrului om de știință, dincolo de informațiile despre mașinile Tesla și racheta Falcon Heavy de care a auzit toată lumea.

Am citit-o greu și mi-a luat mult timp s-o termin, n-a fost ca o poveste la care reveneam zi de zi. A fost ca și cum cineva a stat pe un scaun în fața mea și mi-a povestit, pe alocuri cu lux de amănunte, despre cum funcționează mintea strălucită a lui Elon Musk și cum vrea el să încerce să ajute lumea să evolueze. Uneori cu foarte multe detalii tehnice despre uzinele de proiectare ale rachetelor, alte ori cu multe detalii despre imperfecta viață personală e lui Elon (deloc surprinzător!), această biografie a fost ca un film SF, romantic, modern, toate la un loc.

V-o recomand dacă vă place/plac: biografiile, tehnologia, poveștile start-up-urilor, poveștile inspiraționale ale unor oameni de succes, informațiile despre viitorul tehnologiei în secolul în care trăim

Nota mea: 9/10

Se găsește de cumpărat aici.

***

Iubește și fii iubit(iubită) – Domnica Petrovai

Iubeste si fii iubita - Domnica Petrovai

Am aflat de cartea Domnicăi de pe blogurile pe care le urmăresc și-am ajuns într-o după-masă chiar și la lansare! Domnica Petrovai este psihoterapeut specializat pe probleme de cuplu. A scris în cartea ei concluzii pe care le-a învățat în urma numeroaselor persoane și probleme de cuplu care i-au trecut pragul cabinetului. Această carte este ca o vizită liniștită și frumoasă în care un om care înțelege mai bine decât tine cum funcționează relațiile umane îți traduce limbajul cuplului într-o formă ușor de înțeles și aplicat alături de partenerul tău. Ce mi-a plăcut cel mai mult la cartea asta – chiar dacă problemele de cuplu tind să fie un subiect de care sunt interesate preponderent femeile, această carte targhetează în egală măsură ambele sexe.

V-o recomand dacă vă place/plac: subiectele despre cuplu, terapie de cuplu, iubire, rezolvarea unor probleme din trecut, familie, dezvoltare personală

Nota mea: 10/10

Se găsește de cumpărat aici.

***

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh

Recunosc că am avut așteptări joase de la cartea asta când i-am auzit prima dată titlul. Eram sigură că va fi un clișeu de carte pentru fetele de 17 ani care descoperă pentru prima dată dragostea vieții lor. Și, evident, care se dau cu capul de pereți de tristețe pentru că ceva se întâmplă și bărbatu’ nu mai sună. Judec doar pentru că urăsc cărțile superficiale, vă zic! 😀

WRONG!

Bărbatul care n-a mai sunat m-a impresionat-șocat în primul rând pentru că e mult mai deep decât lasă titlul să se înțeleagă. Este o poveste dureroasă de iubire din viața lui Sarah care, după 19 ani de la un accident de mașină pe care l-a provocat în tinerețe, încă se întoarce an de an la locul nenorocirii și trăiește o dramă neputând să uite acel eveniment din trecut. Îl cunoaște pe Eddie, un băiat de care se îndrăgostește rapid și despre care crede pe bună dreptate că este iubirea vieții ei. Eddie simte absolut la fel față de ea! Cu toate astea ceva se întâmplă și el dispare subit din viața ei. Nu mai răspunde nici la telefoane, nici pe Facebook.

Sarah petrece niște luni groaznice încercând să afle ce-a greșit de l-a făcut pe Eddie s-o ignore așa. Într-un final află adevărul și totul începe să capete sens. Nu este o carte superficială, promit! 😀

V-o recomand dacă vă place/plac: cărțile ușor de citit la plajă sau în metrou, captivante, beletristica. poveștile de dragoste. poveștile emoționante

Nota mea: 9/10

Se găsește de cumpărat aici.

Ce cărți faine ați mai citit anul acesta? 😀

Sursă foto 1, 2,3-5-Elefant/Humanitas

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Miss I.
  July 31, 2018 at 12:44 PM

  Cartea despre Elon Musk am început-o și eu, însă într-o perioadă în care simt o nevoie puternică să citesc mult și să-mi regăsesc un anumit ritm, simțeam că mă încetinește și mă descurajează, o simțeam grea. Cu siguranță mă întorc la ea, pentru că e ceva ce îmi doresc mult să citesc, despre omul ăsta se va vorbi mult timp de acum încolo, clar!
  Cartea Domnicăi Petrovai o citesc și eu acum, în paralel cu ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr. Cartea Domnicăi mi se pare chiar minunată, i-am făcut-o cadou și unei prietene, care deja a terminat-o și mi-a dat același feedback.
  Momentan din ”Toată lumina…” am citit doar vreo 100 de pagini, nu pot încă să-ți fac o recomandare sigură, însă până acum îmi place foarte mult scriitura și poveștile par să se construiască frumos.
  Mersi pentru celelalte două, mi le pun și eu pe listă, par subiecte faine 😀

  • Reply
   Ioana
   July 31, 2018 at 1:50 PM

   Vai, am citit despre “Toata lumina…”, pare atat de misto subiectul! Merci mult de sugestie, eu n-am auzit niciodata de cartea asta. Raftul Denisei strikes again 😀

 • Reply
  Andreea Chiuaru
  August 1, 2018 at 12:33 PM

  Tocmai am pus Iubești și fii iubit(ă) pe listă. Danke! 🙂

  • Reply
   Ioana
   August 7, 2018 at 11:24 AM

   Să scrii despre ea după ce-o termini! 😀

 • Reply
  Sergiu
  August 1, 2018 at 1:12 PM

  Cele mai bune carti:
  Rumi-Oceanul sufletului 10/10
  Seneca- Liniste va rog 9/10
  Laozi-Dao de jing 10/10

  Oricare dintre ele merita citita pentru evolutie personala.

 • Reply
  Ioana Soare
  August 7, 2018 at 1:25 PM

  N-am citit niciuna dintre ele și toate-mi par interesante :)) abia aștept să le citesc <3

  • Reply
   Ioana
   August 7, 2018 at 3:18 PM

   Începe cu Un apartament la Paris! 😀

 • Reply
  Bookish
  August 9, 2018 at 11:11 AM

  Și eu recomand din tot sufletul cartea Domnicăi Petrovai, fie că ai sau nu probleme în cuplu. Are o mulțime de sfaturi bune despre cum să gestionezi conflictele și așteptările.

  • Reply
   Ioana
   August 9, 2018 at 3:23 PM

   Asa este! E genul de carte pe care o înțelegi altfel la fiecare vârstă, nu?

 • Reply
  Natalia Dabija
  August 11, 2018 at 12:52 PM

  Eu recomand Daring Greatly de Brene Brown. Are si un subtitlu, dar e prea lung si sigur il gresesc. E despre curajul de a fi vulnerabil, despre perfectioni, despre cum evitam sa fim vulnerabili. Mi s-a lipit de suflet. Daca vrei, ti-o imprumut. Si tu imi dai cartea Domnicai Petrovai :)).

 • Reply
  Natalia Dabija
  August 11, 2018 at 12:53 PM

  *perfectionism

  • Reply
   Ioana
   August 13, 2018 at 9:56 AM

   Ce usor de manipulat sunat cand vine vorba de carti, imi ajunge sa citesc o propozitie si deja mi se pune pata :)))) Da, normal ca vreau!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.