Locuri liniștite, zen, de încărcat baterii
Travel

Știi o destinație liniștită, zen, de încărcat baterii?

Când am scris articolul în care vă ceream să-mi povestiți despre metodele voastre cele mai eficiente de relaxare, m-am gândit, de ce să moară articolul ăsta în loc să prindă viață și să crească? Da, o să rămână un articol de care o să dea unii pe google căutând disperați metode de descrețire a frunților, dar n-ar fi mai bine dacă am duce tot subiectul la o scară mai macro?

M-am entuziasmat, dar vă povestesc pe îndelete. 😀

Eu sunt într-o permanentă căutare de locuri faine de vizitat, în țară și în străinătate. Acuma, ideea mea de loc fain poate să difere de a altora. Pentru mine este un loc în care să mă pot relaxa. Să aibă niște gazde care să-mi arată că le pasă de mine, care să zâmbească, un loc curat, îngrijit, LINIȘTIT. Cu aer curat, fără gălăgie, manele și semințe pe jos, cu mașini puține și oameni faini. Locul să fie fain, oamenii să fie faini, totul să fie fain :))

Caut pe net, întreb în stânga și dreapta, cer detalii când văd câte-o poză mișto pe Instagram, singurul lucru care-mi lipsește este să pun toate ideile astea pe o hârtie. Vreau întotdeauna să găsesc locuri în care să-mi fie drag să mă întorc. În care să mă pot odihni bine, să mă pot plimba. Să nu simt nevoia să pun mâna pe telefon, decât ca să fac o poză. Să văd copii cu părinți nestresați. Caut locuri zen în care să pot să merg într-un weekend când vreau să petrec niște timp de calitate cu cei apropiați mie. La noi acasă eu sunt CEO-ul vacanțelor, așa că tot researchul în răspunderea mea stă! 😀

Haideți să vorbim despre locurile astea mișto din țară! Să le facem reclamă, să se poată bucura mai multă lume de ele!

Vreau să încep o serie de articole în care voi povesti despre locurile în care mi-am încărcat bateriile. În care m-am simțit bineprimită și în care m-am relaxat și-am uitat de probleme ca nicăieri altundeva. Sunt convinsă că ați fost și voi în astfel de locuri, așadar mi-ar face mare plăcere să vă invit să povestiți în niște articole de tip guest-post despre experiențele voastre.

Dacă rândurile pe care le-ați citit mai sus v-au amintit de o cabană faină în mijlocul muntelui, de o pensiune pitorească de prin Bucovina, de orice loc minunat pe care l-ați vizitat și în care ați fost tratați cu respect și omenie, spuneți și altor oameni nesămânțari și nemaneloși despre el 😀 Trimiteți-mi un mesaj la ioana@backtoromania.com (sau în pagina de Contact) ca să povestim mai multe detalii despre o structură a poveștii care să fie cât mai ușor de urmărit și de ajutat alți oameni care o s-o găsească!

Scopul final al acestei serii este de a face o colecție a celor mai zen locuri. În principal din România, dar nu numai 🙂 O colecție pe care să putem arunca un ochi atunci când vrem să mergem într-un weekend de relaxare și nu știm unde. O colecție cu idei de la cald, cu poze reale și imperfecte (aint nobody got time for poze profesioniste puse pe booking.com pentru a atrage clienți). Dar pline de amintiri de la oameni care au fost acolo și care prezintă cu toată sinceritatea un mic colț de rai descoperit. N-aș reuși să fac un proiect prea bun fără ajutorul vostru, așa că vă aștept poveștile cu mare drag! 🙂

Locuri liniștite, zen, de încărcat baterii

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Sergiu
  August 8, 2018 at 3:18 PM

  Budapesta e locul meu favorit asa aproape ( din Arad fac 4 ore cu trenul ). Altfel, cred ca fiecare judet are gem-urile sale ( mai putin Ilfov :)) ). In Arad sunt cateva locuri: Moneasa, Siria, Lipova.

  • Reply
   Ioana
   August 8, 2018 at 4:40 PM

   Ma intereseaza o locație anume, poate cu o pensiune, ceva? Ai vrea să ne povesteși despre locul tău preferat? 🙂

 • Reply
  Ioana Soare
  August 9, 2018 at 1:27 PM

  Tot citind rândurile tale mi-am amintit de o locație unde am fost anul trecut și se conformează total descrierilor: Raven’s Nest The Hidden Village, în M-tii Apuseni, jud. Alba. Este un fel de sat de vacanță într-o locație izolată, cu mai multe căsuțe disponibile pentru oaspeți. Am scris deja pe blog despre acest loc și probabil că n-ar avea rost încă un guest post în contextul dat, însă consider că merită măcar menționat.

  În plus, te felicit pentru inițiativă. Și eu sunt într-o astfel de căutare continuă, așa că o să urmăresc cu mare interes evoluția proiectului tău. Te pup!

  • Reply
   Ioana
   August 9, 2018 at 3:35 PM

   Am căutat acum pe net și articolul tău mi-a apărut pe prima pagina de la Google, super! Arata minunat, mi-am trecut locul ăsta în agendă. Nu știu în ce univers transvers o să am drum pe acolo, deși lasă-mă să-ți spun un secret, visez să mă mut în Cluj la un moment dat în viața asta! Așa că na, cine știe 😀

 • Reply
  Miss I.
  August 10, 2018 at 3:14 PM

  Ce fain sună! Eu am un loc în care mi-a plăcut mult de tot, am fost o singură dată și m-aș mai duce, că m-am simțit tare bine acolo. Poate ar fi frumos să scriu o poveste despre locul ăla, chiar cred că merită să știe multă lume de el 🙂 Hmmmm, oare e foarte urât că pe de o parte mi-aș dori să fiu egoistă și să-l țin doar pentru mine? :)) (Glumesc, e des rezervat complet, deci nu e așa ascuns.)

  • Reply
   Ioana
   August 10, 2018 at 3:49 PM

   Daca vrei sa scrii, eu te astept! ❤️

 • Reply
  Un loc zen lângă Brașov • Back to Romania
  August 16, 2018 at 9:55 AM

  […] gheața și deschid seria de articole despre destinații zen din România despre care v-am povestit aici. […]

 • Reply
  o femeie
  August 21, 2018 at 4:26 PM

  de ceva ani imi duc verile in Franta cu cortul. Totul a pornit de la o carte/album foto luat acum 15 ani aproape: “best villages in France. ” . Si englezul ala de a scris/fotografiat a ratat multe…. Asa ca o sa scriu despre. Curand.

 • Reply
  Madi
  November 1, 2018 at 1:16 PM

  Eu am scris despre un astfel de loc fain descoperit de curând, aici: https://casutaoliviei.ro/2018/07/17/fragaria-cazare-child-friendly-langa-arad-in-drum-spre-ungaria-sau-austria/ . Dacă ajungeți prin Oradea/Arad, vă recomand acest loc de cazare, e definiția zen-ului 🙂 Mă mai gândesc, dacă îmi vin idei aș participa și eu cu un guest post. Succes, e o idee frumoasă.

  • Reply
   Ioana
   November 1, 2018 at 2:03 PM

   Woaaaaaaaa, cum arată!!! Chiar că e de vis, merci de pont 😀 Poate ne încumetăm vreodată să mergem cu mașina prin zona aia :))

   • Reply
    Ioana
    November 1, 2018 at 3:03 PM

    Madi, mi-ai dat o idee! Ca sa nu uitam toate locatiile mentionate de cititori in comentarii, fac o harta cu pins si-o adaug in articol! 😀

 • Reply
  O destinație zen pentru când ai nevoie să-ți fie liniște - Peștera, Moeciu
  November 12, 2018 at 10:24 AM

  […] faceți și voi reclamă unui loc frumos unde-ați fost turiști, vă invit să citiți articolul acesta, după care să-mi scrieți povestea voastră la ioana@backtoromania.com. […]

 • Reply
  Gia
  April 4, 2019 at 9:05 AM

  Si noi suntem iubitori de natura si pasionati de plecarile in weekend, departe de agitatia urbana. Imi vin in minte acum cateva locuri faine unde ne-am deconectat. Casa Lacului din Malaia e unul dintre ele, am fost deja de 2 ori acolo. Ar mai fi The Pines Boutique Villa din Brasov. Pensiunea Natura (Natura Family Resort) din Avrig. Hadar Chalet din jud. Buzau. Cabana Sapte din Breaza.

  • Reply
   Ioana
   April 4, 2019 at 1:04 PM

   Hey Gia, ce de idei! Ti-ar placea sa povestesti intr-un guest post despre una dintre ele? 🙂

 • Reply
  O plajă mai puțin accesibilă și recomandare de o super cazare la mare • Back to Romania
  August 27, 2020 at 4:25 PM

  […] și voi reclamă unui loc impresionant unde-ați fost turiști, vă invit să citiți articolul acesta, după care să-mi scrieți povestea voastră la […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.