corporatistă
Back to Romania (old blog)

Sunt corporatistă, dar mă tratez!

Faptul că meseria și locul de muncă îmi impun un program de tip 9-5 nu înseamnă nici că ajung acasă la 5 (lol!), dar nici că devin un mic zombie care nu mai are timp sau chef de nimic după muncă. De ciocolată, de exemplu, am timp la orice oră! 😀

Ei, glumesc, desigur. Eu mănânc doar lucruri sănătoase, iar ciocolată nici măcar nu știu ce înseamnă.

Anyways, voiam să vă povestesc astăzi despre câteva lucrușoare pe care le fac (sau nu) zi de zi astfel încât statul atâtea ore la un birou, în fața unui PC, să nu-mi facă rău pe plan personal, să nu mă ramolească și să nu mă transforme într-un couch potato în câțiva ani de zile. Știți vorba aia, medicina muncii s-a inventat pentru că munca e o boală! :))

Sunt corporatistă, dar mă tratez!
 1. Mi-am propus să nu mai iau liftul deloc

  Mi-a picat fisa într-o zi că dacă tot stau pe scaun 8 ore aproape încontinuu, măcar atâta lucru pot face pentru picioruțele mele și anume să le contractez și întind puțin urcând și coborând 2 etaje o dată sau de două ori pe zi.

 2. 2 litri de apă pe zi au devenit destul de ușor de băut

  Tot așa, când am realizat că stau 8 ore la un birou și nu mă mișc așa cum aș face-o acasă, am început să-mi plantez o sticlă cu apă lângă tastatură din care sorb uneori și din plictiseală. Mă forțez să țin minte s-o mai și reumplu, dar îmi este destul de simpluț să beau apă câtă trebuie în timpul zilei – ca să vă faceți o idee, mie nu-mi este frică de apă și caut s-o beau cât de des pot, dar într-o zi în care stau acasă nu ajung niciodată la 2 litri 🙂

 3. Am renunțat la cafea

  Dar pentru asta n-are nimeni niciun merit, decât producătorii cafelei ce ne este nouă adusă la birou, care cred că au ședințe în fiecare dimineață în care se întreabă Hmm, oare ce mai putem face azi ca să ne iasă cafeaua și mai proastă decât ieri?? Mulțumesc celor care au decis să aducă această marcă de cafea la noi la birou, m-au ajutat să renunț la un viciu. În condițiile prezente, îmi place mai mult să mă privez de cafea decât să leșin de la gustul ei. :))

 4. Citesc vreo 10-15 pagini de carte în fiecare zi în metrou

  Rar plec fără o carte sau ceva de citit în geantă (de exemplu, acum citesc un număr din DOR). De multe ori sunt prea obosită ca să am chef să citesc ceva, dar uneori Facebookul meu e prea plictisitor (urmăresc destul de puține pagini și ajung repede la zi cu postările) și-atunci nu-mi vine să stau doar ca un zombie cu telefonul în față dacă n-am nimic interesant de văzut acolo. Plus că dacă văd alți oameni citind vreau s-o fac și eu că am un pitic amuzant pe creier care îmi zice că dacă alții citesc și eu nu atunci eu rămân mai prostuță decât ei ?

 5. Niciodată nu mă ocup acasă de chestii legate de munca de la birou

  8 ore pe zi ajung, timpul meu liber este timpul meu liber.

 6. Prăjiturele și dulciuri la birou, (aproape) zi de zi. Când lucrezi într-o companie relativ măricică, aproape în fiecare zi e ziua cuiva. Nu că m-aș supăra când văd câte-un email cu o invitație în bucătărie la prăjituri, nununu, doar că uneori încep să mă simt cu conștiința încărcată și fac eforturi considerabile să nu dau Attend ca să nu mănânc în fiecare zi prăjituri. După atâtea ore de șezut & dormit pe zi, fix dulciurile îmi mai lipsesc. Deci, mă abțin!
 7. Ochelari de protecție

  Am o pereche de ochelari de vedere cu rol de protecție pe care îi port când stau în fața unui monitor. Nu-i folosesc în restul timpului când umblu pe stradă, ei sunt pur și simplu pentru a-mi proteja ochii de ecran.

 8. Luminozitatea ecranului

  Tot legat de protecția ochilor, mi-am setat luminozitatea (brightnessul) monitorului la 0. În momentul de față eu nu mai fac diferența între un ecran cu luminozitatea la 100 și al meu, dovadă a faptului că și luminozitatea 0 îmi permite să văd excelent monitorul și fără să mă chinui deloc. Asta e o metodă în plus de a-mi ajuta ochii să obosească cât mai puțin în timpul unei zile.

 9. Pauzele lungi și dese… – Ale mele sunt scurte, o vizită până la bucătărie după un ceai sau până la dozator după apă, dar sunt dese, măcar una pe oră. Pe lângă faptul că nu am răbdare să stau mai mult de atât nemișcată pe scaun, asta este pentru mine o metodă de a-mi mai intinde picioarele și mușchii. Oricum sport nu prea fac regulat în rest.
 10. Mâncărică home-made

  Cu excepția dăților când sunt leneșă și nu am chef să gătesc, mănânc la birou aproape exclusiv mâncare făcută acasă. Principalul motiv este că nu am o varietate prea largă de localuri la o distanță acceptabilă de birou, motivul secundar fiind că mâncarea cumpărată mi se pare întotdeauna grasă, plină de ulei, sare, nesănătoasă. Nu trebuie să gândiți ca mine, eu am un pitic pe creier și vă spun doar cum fac eu. Am mult mai mare încredere în mâncarea făcută de mine sau de cineva cunoscut mie. Cred că pe termen lung asta nu-mi face decât bine.

 11. This quick reminder:

Indreapta-ti spatele!

***

În speranța că poate v-am inspirat să schimbați ceva în rutina voastră de la birou și care să vă facă vreun bine, vă invit să-mi povestiți și voi cum vă tratați de boala statului pe scaun atâtea ore – ce faceți ca să vă mai oxigenați rutina birou-istică de zi cu zi? 😀

corporatistă

Sursă foto 1, 2-arh.personala, 3

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  gabrielaadelina
  March 7, 2018 at 8:24 AM

  Foarte dragut articolul si chiar util. De unde ti-ai cumparat ochelarii de protectie? Visez si eu la unii de ceva timp…

  • Reply
   Ioana
   March 7, 2018 at 8:43 AM

   Neata! Sunt ochelari normali de vedere despre care zic eu ca sunt de protectie pentru ca nu-i port decat la PC, cand citesc sau cand conduc seara. Du-te la un cabinet la un control (sau poate ceri o cerere cand faci testul vizual la medicina muncii?) si o sa te ghideze ei. O sa ti se spuna sigur dar exista si un anumit filtru care se poate aplica pe ochelari daca stai multe ore in fata monitorului. keep in touch! 😉

 • Reply
  Delia
  March 7, 2018 at 8:34 PM

  Oh, ce idee buna cu biletelul! Eu stau la birou de zici ca-s la carciuma, ma scurg de pe scaun apoi ma mir ca ma dor salele :))

  • Reply
   Ioana
   March 7, 2018 at 10:34 PM

   Oh, cate de-asta n-am facut si eu, exact asa scursa pe scaun cum zici :)) Poate biletelul te ajuta, dar sa nu ai impresia ca eu acum stau dreapta ca un par. Cum sa zic, la teorie sunt grozava :))

 • Reply
  o femeie
  March 28, 2018 at 4:33 PM

  am redus luminozitatea monitorului acum. Merci, nu m-am gandit.
  Scari nu am, sunt la parter, dar or sa ne mute la et 4.

  Restul le fac oarecum ( – regula lui 80% da? 😀 )

  • Reply
   Ioana
   March 29, 2018 at 8:54 AM

   Si daca doar cu atat te-am ajutat, eu tot consider asta un succes! Sa fie cu folos pentru ochisorii tai :*

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.