Back to Romania (old blog)

Celor care sunteți suficient de norocoși să aveți pe cineva care să vă amintească încontinuu să aveți grijă de voi

Să nu ascultați niciodată ce vi se spune!

Să nu băgați în seamă când vi se cere să mâncați mai puțin zahăr și vi se iau prăjiturile din față.

Să nu vă intereseze când vi se spune să beți mai puțin alcool sau să fumați cu o țigară în minus.

Să nu ascultați când vi se spune să conduceți cu grijă pentru că cineva vă așteaptă acasă.

Să nu vă pese de ce vi se spune, să faceți doar ce vreți voi și doar ce vă face vouă plăcere. Țigări în plus, pahare în plus, condus periculos pentru că vă face să simțiți că trăiți, droguri, să faceți toate astea și să nu băgați în seamă pe cine vă îndeamnă la bine pentru că oricum un pahar/fum/cui/drift în plus n-a omorât pe nimeni, nu?

Să faceți să fie totul doar despre voi. Dacă un viciu vă face plăcere vouă, faceți-l în continuare. Să nu vă pese de cei din jurul vostru care, dacă voi pățiți ceva, vor suferi ca niște câini. Dacă voi ajungeți în spital sau mai rău, nu mai contează că lor le stricați nopțile și sărbătorile. Nu mai contează că pe ei îi faceți să plângă și să se pună/scoală din pat cu rugăciuni în cap ca să vă faceți bine. Nu contează că îi răniți, important e voi să fiți fericiți, dă-i încolo pe ceilalți! Ce naiba e aia o centură de siguranță și de ce există acolo dacă jenează la piept?! De ce trebuie să veniți acasă la ore rezolabile când voi vă distrați și nu faceți rău nimănui? Ce-are dacă n-ați stat cu ochii pe telefon și n-ați putut (?!) să răspundeți cuiva care v-a sunat de 5 ori noaptea după 12 să vadă, nu știu, că sunteți bine? Nu vă faceți analize atunci când cineva vă roagă să le faceți ca să se asigure că totul e în regulă cu voi. Lăsați, să nu vă pese de ei și de grijile pe care și le fac, fiți egoiști în continuare!

Asta gândesc zilele acestea încontinuu. Două persoane mai mult sau mai apropiate mie au trecut și trec prin niște lucruri care le-au secat ochii de lacrimi celor mai apropiați lor decât le sunt eu. Și nu i-au afectat doar pe ei, ne-au afectat, întristat și marcat pe toți cei care le-am auzit poveștile, cu lucruri care puteau fi evitate. N-are rost să judecăm de fel și cu atât mai puțin când nu mai putem rezolva nimic, dar uneori n-ar strica să ne gândim un pic mai mult la siguranța și la sănătatea noastră, măcar de dragul celorlalți care ne iubesc, dacă nu pentru noi.

deci ce-am vrut să spun cu asta?

Am vrut să spun să aveți grijă de voi, și nu zic asta doar în contextul Crăciunului și al bunătății și vibe-ului pozitiv pe care ar trebui să-l avem zilele astea! Zic doar să vă gândiți că dacă voi n-aveți grijă de voi și pățiți ceva, distrugeți pe alți 10 în jurul vostru fără să aveți habar. Și nu știu sigur dacă merită să riscați să cauzați măcar un gram de tristețe cuiva apropiat vouă doar pentru un pic de teribilism sau încăpățânare!

Crăciun liniștit vă doresc! ❤️

i.

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  imaginarycoffee
  December 25, 2017 at 12:16 PM

  Crăciun cu bine!

  • Reply
   Ioana
   December 25, 2017 at 3:12 PM

   La fel iti doresc si tie, multumesc! ❤️

 • Reply
  Georgi
  December 26, 2017 at 4:59 PM

  Craciun fericit sa ai! Si sper ca cei ce s-au simtit citind articolul tau sa ajunga cu bine la cei dragi si nimeni sa nu planga de Craciun! 😀

  • Reply
   Ioana
   December 26, 2017 at 10:28 PM

   Te pup, sper că ai niște sărbători mai frumoase ca oricând! <3 Cei la care m-am referit eu n-au cum să se simtă pentru că unul nu mai este și celălalt este grav bolnav, dar da, dacă măcar o persoană a învățat ceva din ce-am scris mai sus eu mă declar mulțumită!

 • Reply
  Ioana Radu
  December 27, 2017 at 12:41 PM

  Postarea asta îmi amintește de cuvintele prietenului meu din perioada în care treceam printr-o depresie și nu înțelegeam care-i rostul meu și de ce ar trebui să mai trăiesc, dorindu-mi să se termine zilele și să dispar cu toate durerile. Mi-a spus atunci că asta e calea oamenilor lași și egoiști și m-a întrebat, retoric, “La mine și la părinții tăi nu te gândești?”. Și se cam aplică și pentru cei egoiști, nu doar pentru cei în depresie. Ok, viața trebuie trăită la intensitate mare, dar și intensitatea asta ar trebui să aibă niște limite.

  Sărbători fericite, Ioana! Ce a mai rămas din ele… 😀

  • Reply
   Ioana
   December 27, 2017 at 1:12 PM

   Of, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva, dar ma bucur daca s-a terminat totul cu bine (sper) 🙁 A avut dreptate prietenul tau, niciodata nu ne gandim si la ceilalti pana nu ne deschide cineva ochii. Cu depresia e total alta poveste,stiu si eu (foarte putine!) despre asta din auzite, mi se rupe inima doar cand aud ca cineva trece prin asa ceva – adica eu, ca persoana care n-a avut niciodata depresie, am momente cand ceva ma supara extraordinar de rau si atunci ma gandesc ca nici nu-mi pot imagina cum traiesc cei ce sufera de depresie ZILNIC, luni si ani la rand, cu niste tristeti pentru care eu ma supar o saptamana, doua.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.