Back to Romania (old blog)

Elon Musk vs. chibritul magic

Îmi plac poveștile pentru copii așa de mult, că uneori le citesc pe fugă prin librării. Sunt foarte drăguțe, colorate, pline de învățături, mi-au plăcut de când mă știu!

Dar mai mult decât poveștile pentru copii nu îmi plac decât poveștile cu învățături pentru oameni mari. Vă zic una scurtă și faină azi. 😀

A fost odată ca niciod…

Să vă ferească Dumnezeu să ziceți vreodată cuiva care face descântece cu chibrite arse într-un pahar cu apă și Tatălnostru că deochiul nu există!

O să vă povestească despre toate dățile când copilul X plângea neexplicat (deci nu pentru că avea caca la fund, colici, dureri de dinți, frică de ceva anume, că-i era somn, că voia afecțiune, că era obosit sau că îi era foame). Nu, plânge pentru s-a uitat cineva prea intens la el și l-a deochiat. Și copilu’ săracu’ n-avea brățărică roșie la mână, deci n-a putut scăpa de blestem. Naiba să-l ia de blestem! De asemenea o să vă zică și despre toată dățile când au calmat copilul cu o rugăciune și un pahar cu apă de la robinet! Și oricum, dacă nu credeți sigur n-aveți copii și nu știți nimic. Chiar, eu n-am, de ce-mi dau cu părerea?!

funny face lol GIF

Meanwhile, într-o lume paralelă, Elon Musk vrea să colonizeze Marte și trimite rachete în spațiu. Robotul Sophia știe să vorbească singur. Avioanele te pot duce într-un zbor de 24h în cealaltă parte a globului pământesc. Și asta e valabil pentru un avion normal, că avem și din cele supersonice care zboară la viteze aproape inimaginabile pentru creierul uman.

Un calculator sau telefon te ajută să vorbești în timp real cu oameni de oriunde din lumea asta. Mașinile au opțiuni și viteze mai avansate ca niciodată. În Jeddah, Arabia Saudită, se construiește prima clădire din lume înaltă  de UN kilometru (sunt inginer structurist, so this is like porn to me!).  Cam aici a ajuns tehnologia și lumea până azi.

Cu toate astea, într-o altă lume paralelă, unii încă cred în chibritul magic anti-deochi, horoscop, superstiții și vise. 😐

 Deochi gif

Dar oricum, că credeți, că nu credeți, să știți că descântece există și pentru oameni mari – eu, când mă enervează cineva (sau când aud de un deochi), zic un Tatăl nostru care ești în ceruri ajută-mă te rog să nu arunc cu ceva după el și gata, mă liniștesc. Mai iau și-un pahar cu apă de la robinet și un chibrit în mâna dreaptă și promit că works every time!

Și-am încălecat pe-o șa/Și v-am zis povestea mea!

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  o femeie
  July 2, 2018 at 4:21 PM

  sa pove una grea, apropos de descantec. Vecina, deocheata si descantata toata copilaria. La 40 ani umbla din neurolog in neurolog ca de durerid e spate nu dormea si nici medicamentele nu isi mai faceau efectul. In final un dr bun ii explica faptul ca ea are oasele cu imperfectiuni datorita carentelor de calciu pe perioade lungi din viata ei, probabil acele caderi de deochi din copilarie erau fix caderi de calciu, dar na, babele o descantau si lasau in suferinta ei mai departe.
  Si am incalecat pe-o sa si v-am zis povestea vecinei.

  • Reply
   Ioana
   July 3, 2018 at 9:09 AM

   I can’t even! ?

 • Reply
  Alex
  September 6, 2018 at 9:36 PM

  Ai dreptate!

 • Reply
  Chestii care trebuie să dispară în 2019 • Back to Romania
  January 9, 2019 at 11:07 AM

  […] am mai scris despre chestia asta, dar n-am din păcate suficientă influence-ăreală în sânge ca să pot […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.