Back to Romania (old blog)

Cineva a spus în cuvinte mai frumoase decât am reușit eu până acum de ce se întorc românii din străinătate

Poate-ați văzut, am distribuit mai devreme pe Facebook un articol foarte bine scris de un băiat întors din State în România, nu-l mai reiau, dar vi-l recomand și celor care n-aveți nicio treabă și niciun gând cu ideea de străinătate, îl puteți găsi aici dacă vreți să-i cunoașteți povestea lui Tinu.

Vreau doar să vă las mai jos paragraful meu preferat din tot articolul, partea care-mi place atât de mult tocmai pentru că explică de ce s-a întors el în țară și nu regretă asta, scris într-un fel în care eu n-am știut până acum s-o fac, dar care exprimă 100% ce-am gândit și eu anul trecut pe vremea asta când mă pregăteam de revenire:

Am citit recent un articol de Mark Manson numit „Cea mai importantă întrebare din viața ta”. In el Manson vorbește despre cum, dacă vrei să reușești nu trebuie să îți alegi obiectivul ci costul acestuia, pentru că atingerea unui obiectiv este posibilă doar dacă poți să suporți costul destul de multă vreme. Costul de a trăi în sistemul imperfect din România este acceptabil pentru mine pentru că vine cu avantajul de a fi aproape de familie și prieteni, de a mă simți în largul meu și în stare să aduc o contribuție societății. Dacă locuiești în străinătate și simiți că plătești un cost pentru asta, pe care nu mai ești dispus/ă să îl accepți, te încurajez să te gândești la un domeniu de care îți pasă și cum poți să contribui la îmbunătățirea lui. România te așteaptă cu brațele deschise. 

Atât am avut de zis azi.

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  unblogcolorat
  June 7, 2018 at 3:25 PM

  Oh, ce frumos! eu nu am locuit niciodata in alta tara, am refuzat sa merg cu bursa la facultate pe alte meleaguri tocmai pentru ca mi se pare un pret prea mare sa stau departe de oamenii dragi. Familia si prietenii sunt totul pentru mine. Bine, la mine jobul e de asa natura ca pot lucra cu oricine de oriunde din lume dar si in alte domenii cred ca daca te zbati putin iti gasesti un job platit ok. Nu ma simt in largul meu nici cand merg in vacante, deci nu se pune problema sa ma mut.

  • Reply
   Ioana
   June 7, 2018 at 9:11 PM

   Esti un caz rar, sa stii :)) Oricum, ideea nu e unde locuiesti, nu e sa incerc eu sa conving pe cineva ca in Romania e mai bine ca in Anglia, sub nicio forma. Ideea e sa descoperi unde ti-e bine si acolo sa ramai, indiferent de bani, politica, ce zic ăia de acasă, etc. Asta e tot, zic eu 🙂

   • Reply
    Delia
    June 8, 2018 at 10:27 PM

    Stiu :)) Si stiu si ce spui. Conteaza sa te sinti bine. De exemplu prietena mea cea mai buna lucreaza pe vapor si vede lumea. Cand vine acasa simte ca se sufoca :))

 • Reply
  Delia
  June 8, 2018 at 10:28 PM

  *simti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.