Logo film Taximetriști (regizor Adrian Nicolae)
Back to Romania (old blog)

Filmul “Taximetriști”

Am fost aseară din nou la cinema după muuult timp si am văzut filmul românesc “Taximetriști”. In mod normal nu ma omor după filmele românești de cartier, dar îmi place de Adrian Nicolae (unul dintre scenariști) si am citit niște reviewuri încurajatoare la unii oameni in a căror părere am încredere, așa ca am vrut sa merg sa-l văd. Sneak peak: a fost fain, am ras si astept sa-l bage pe o platforma de streaming sa-l revăd. 😃

Storyline

Filmul ”Taximetriști” este pe de-o parte o satira la adresa binecunoscutilor taximetriști (in special bucureșteni, dar nu numai) și contine multe discuții amuzante dintre diverse categorii de oameni care ajung pe bancheta din spate și șoferul acela (pe care l-am nimerit cu toții) care intra in vorba cu clienții și face conversație dându-și cu părerea despre orice. Mi s-au părut amuzante discuțiile dintre taximetriști si pasageri, pentru ca sunt exagerate într-un mod amuzant si pe aproape toate mi le-am putut imagina indamplandu-se in realitate foarte des.

In substrat, am înțeles filmul ca fiind despre lipsa de dragoste in toate formele ei: de familie, cuplu, părinți, colegi, munca. Filmul nu este neaparat despre niște taximetriști, ei sunt personajele principale doar pentru faptul ca nimeni in afara de ei nu se întâlnește cu atât de multe categorii sociale diferite de oameni atât de des precum ei.

Cred ca împletirea asta mi-a plăcut cel mai mult: partea amuzanta (discuțiile din taxi, mai ales cele dintre taximetristul băiat de cartier și clienti) și partea trista (dragostea). Mi-ar plăcea sa mai văd o data filmul sa înțeleg și mai bine substratul. La prima vedere ar putea părea un film ușurel, dar știind actorii și scenariștii mi-am dat seama ca trebuie sa fie mai mult de atât.

Ce mi-a plăcut la Taximetriști

Cel mai mult actorii. Mi se pare ca fiecare și-a interpretat rolul foarte fain și convingător, de la chelnerița ce aduna paharele de pe masa unui bar pana la personajele principale, indiferent ca era intr-o scena comica sau una trista. Pe putini actori ii cunoșteam dinainte, dar de plăcut mi-au plăcut toți. Actorul principal (Alexandru Ion) care interpreta un taximetrist smecheras a fost grozav și super-amuzant cu exagerările lui și cu siguranța cu care debita prostii pe gura. Mi-a mai plăcut mult și de Veronica (actrița Mădălina Stoica, n-o știam dinainte).

Lică (Alexandru Ion)

Mi-a mai plăcut și melodia din generic a lui Spike.

Ce nu mi-a plăcut la Taximetriști

Trailerul, pe care ma bucur ca nu l-am văzut înainte de film, ca nu știu dacă as mai fi vrut sa merg la cinema. Am văzut trailerul după ce am văzut filmul și mi s-a părut ca trailerul este haotic și nu prea face cinste filmului, nu prea te ajuta sa înțelegi cum se leagă situațiile, personajele, glumele etc. Deci filmul mi se pare mult mai bun și mai închegat decât trailerul!

Mi s-a părut usor amuzant – n-as zice neaparat ca nu mi-a plăcut – faptul ca actorii ce au interpretat cei doi taximetriști din rolurile principale arată a băieți buni, educați, curați, sub nicio forma a stereotipul de taximetrist bucureștean pe care îl satirizează.

Și nu mi-a mai plăcut ca i-am văzut atât de puțin (o jumătate de secunda) pe Spike și Adrian Nicolae. 😅

In final

Mi-ar plăcea sa mai văd o data filmul ”Taximetriști”, pentru mine a fost relaxant și amuzant și recomand sa fie urmărit cu atenție și citit printre rânduri. 😃 Ma bucur ca are o nota destul de mare pe IMDB – 7.8/10 -, asta cred ca înseamnă ca multă lume a înțeles mesajul transmis dincolo de înjurături și caterincă (i hate this word, dar simt ca se potrivește aici 😃).

Un review mult mai detaliat al filmului se găsește aici.

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.