Back to Romania (old blog)

Nu e chiar atât de nașpa în București

Eu am observat că în București există 2 tipuri de oameni:

 • cei cărora le place Bucureștiul foarte mult
 • cei cărora le displace Bucureștiul foarte mult

Iar pentru că eu fac parte din prima categorie, m-am gândit să fac o rubrică în care voi colecționa toate lucrurile care-mi plac mie în București (și România) ca să pot să vă arăt că nu e chiar atât de nașpa pe aici pe la noi.

Da, desigur, există și foarte multe lucruri rele neplăcute în București – vom vorbi și despre ele, că nu trăiesc pe un norișor roz de puf de pe altă planetă – dar nu e păcat să ne trăim viața doar cu ele în cap? Nu știu voi, dar eu încerc zi de zi să pierd cât mai puțin timp gândindu-mă la lucrurile care mă nemulțumesc pe mine și pe toți din jurul meu, pentru că-mi strică zenul. 😀

Am mult mai multe lucruri bune în viața mea decât rele și mi se pare că aș pierde timp din a mă bucura pentru cele bune dacă aș sta să mă supăr pentru cele rele încontinuu. Sunt prea optimistă eu de felul meu ca să cred că o sumedenie de lucruri rele și oameni nașpa nu pot fi învinse de lucrurile frumoase pe care le întâlnim.

Așadar!

Această listă de locuri în București care îmi plac mie foarte mult va fi continuată într-o serie de articole Nu e chiar atât de nașpa în București. Începem cu clasicele:

 • Parcul Herăstrău

Mie mi se pare unul dintre cele mai drăguțe locuri din București și îmi place când e plin de copilași, cărucioare, biciclete, flori și copaci înfloriți. Plimbările din verile târzii pe malul lacului din Parc sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am făcut eu în București. Un alt loc foarte mișto din Herăstrău este skate-parkul! 😀

 • Arcul de Triumf

De când a fost renovat, monumentul Arcului de Triumf mi se pare că arată triumfător (ha!). Este o construcție atât de frumoasă și de impozantă încât n-am cum să nu-mi placă atât ziua cât și seara când e luminată.

 • Plimbările cu bărcuța de pe lacul din Parcul Cișmigiu

M-am plimbat astă-vară cu bărcuța aici pe lac pentru prima dată și am avut impresia că sunt în scena asta din The Notebook. Vă recomand să mergeți într-o perioadă când e cald afară, când copacii din parc sunt toți înverziți și dacă se poate dimineață când nu e atât de multă lume și vă promit că o să petreceți un quality time de zile mari cu persoana care vă acompaniază.

 • Centrul Vechi

Mie îmi place agitația, îmi plac oamenii, îmi place să mă plimb printre ei motiv pentru care eu merg cu drag în centrul vechi de fiecare dată. Mi se pare un loc foarte drăguț de mers să bei o cafea, o bere, un shot sau de făcut pe turistul în Mănăstirea Stavropoleos, Muzeul Național de Istorie, Cladirea CEC etc. Nu mai vorbesc de faptul că e întotdeauna plin de străini – aproape mă simt înapoi in Manchester 🙂

 • Parcul IOR

Parcul meu preferat din toată capitala asta mare. De fiecare dată când am ajuns acolo l-am văzut curat, bine întreținut, plin de locuri prin care te poți plimba, departe de zgomotul mașinilor, animat, în mijlocul naturii. Iubesc parcul ăsta, mi-ar plăcea să locuiesc mai aproape de el și să trec pe acolo zi de zi 🙂

Continuăm într-un post viitor cu alte lucruri frumoase și mai puțin mainstream din București. Pupici!

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

No Comments

 • Reply
  gabrielaadelina
  October 9, 2017 at 3:10 PM

  Eu sunt de vreo 5 ani in Bucuresti… inca nu m-am hotarat daca il iubesc sau il urasc… :))

  • Reply
   Ioana
   October 9, 2017 at 3:47 PM

   Eu zic că dacă după 5 ani încă nu o spui clar și răspicat că-l urăști înseamna că îți place și ești pe drumul cel bun :)))

   • Reply
    gabrielaadelina
    October 9, 2017 at 3:55 PM

    mda, maybe! Are ups and downs, dar nah nimeni si nimic nu e perfect, nu? :))

    • Reply
     Ioana
     October 10, 2017 at 9:45 AM

     Așa este, bine-ar fi să gândească mai mulți așa! 😀

 • Reply
  Adrian C
  October 10, 2017 at 1:56 PM

  Subscriu! Nu este chiar naspa in Bucuresti, ba chiar as spune ca este placut. Aglomerat (ca orice mare capitala europeana), dar placut!

  • Reply
   Ioana
   October 10, 2017 at 2:37 PM

   Ma bucur sa aud asta! Cred ca sa nu-ti placa locul unde traiesti aduce dupa sine o frustrare groaznica. Ma bucur ca nu e cazul nostru :))

   • Reply
    Adrian C
    October 10, 2017 at 4:14 PM

    Chiar ar fi o frustrare groaznica….

 • Reply
  ganduriledintrepagini
  November 14, 2017 at 12:10 PM

  Am fost de vreo câteva ori în vizită în București, și nu mi-a plăcut foarte mult. E un oraș foarte aglomerat, cu un trafic infernal, infrastructura lasă mult de dorit pentru o capitală din U.E, sunt unele orașe din România cu o infracstructură mai bună, plus că mi s-au părut unele cartiere foarte urâte și sărace, prăfuite, cu niște clădiri foarte vechi, pline de graffiti de care nimeni nu are grijă.

  • Reply
   Ioana
   November 14, 2017 at 12:17 PM

   Si pe mine ma enerveaza mijloacele de transport in comun si cartierele urate (sunt o grămada!), dar in rest nu ma bat zi de zi de chiar atat de mult lucruri naspa 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.