ouă vopsite cu ceapă
Back to Romania (old blog)

Ouă roșii vopsite fără chimicale

Fie că ați uitat să cumpărați vopsea roșie de ouă, fie că nu vă place să mâncați ouăle de Paște cu albușul mai mult roșu decât alb, vreau să vă inspir să renunțați la vopseaua chimică din comerț și să vopsiți ouăle cu ceapă roșie. Dacă n-ar fi atât de simplu, nu m-aș mai complica nici eu, credeți-mă. Dar merită, căci timpul și deranjul sunt exact la fel ca la vopsirea clasă. Hai să vă arăt! 😀

Aveți nevoie de:

 • ceapă roșie – să vă zic ce-am făcut eu: am cumpărat din hypermarket niște ceapă roșie, însă am îndesat în pungă și coji de ceapă rămase în lădița din magazin. Știți cum se decojește ceapa și cum o curățăm ușor de cojile despinse înainte s-o cumpărăm. De data asta am făcut invers, am luat în punga mea și coji căzute de pe alte cepe, să am cât mai multe de fiert.
 • oțet
 • ouă (câte vreți să vopsiți)
 • ulei/slănină (opțional, pentru luciu)

Am pus la fiert o oală cu 2 litri de apă (am fiert 7 ouă) și toate foile de ceapă roșie pe care le-am adus acasă plus cele pe care le-am putut desprinde de pe cepele mele și le-am lăsat la foc mic pentru 50 de minute.

ouă roșii vopsite cu ceapă

ouă roșii vopsite cu ceapă

După aceste 50 de minute, am scos foile de ceapă afară din oală și am pus ouăle înăuntru. Spre sfârșit am adăugat și câteva linguri de oțet, pentru a ajuta culoarea să se prindă și să reziste pe coaja de ouă. Am lăsat ouăle la fiert în apa înroșită pentru 7 minute, după care am oprit focul și le-am mai lăsat să se umple singure de vopsea pentru alte câteva minute.

… am avut și mici accidente (asta pentru că mă pricep atât de bine la gătit încât și-un ou fiert îmi vine de hac)…

…dar în general ouăle au ieșit foarte bine și mult mai puternic colorate decât m-am așteptat!

După ce le-am scos din apă, le-am uns cu o bucată de vată îmbibată în ulei (merge și cu o bucată de slănină, dacă aveți, eu n-am, că la noi lucrurile astea se mănâncă, nu se păstrează) și gata! 😀 Ouă înroșite, frumoase și sănătoase!

Să vă fie de folos și să aveți Paște frumoase, indiferent cum și unde le petreceți.

Pot să vă zic un lucru în încheiere? Am mai avut odată niște sărbători pe care le-am petrecut departe de familie, eram la facultate, Paștele noastre picau diferit față de Paștele catolice, așa că n-am fost acasă la masa de sărbătoare alături de cei dragi. Tot ce pot să vă zic că astăzi, patru ani mai târziu, nici prin cap nu-mi mai trece acea zi, deși atunci se poate să fi fost tristă.  Noi, oamenii, avem o frumoasă trăsătură ce ne face să uităm lucrurile urâte. Dacă n-o să petreceți anul acesta Paștele așa cum vă place și așa cum o faceți de obicei, o să le uitați repede, credeți-mă! 🙂

Sursă foto: galeria personală

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Madi
  April 17, 2020 at 1:48 PM

  Paste Fericit si vacanță relaxantă! M-a bucurat articolul tau, in special finalul. Te citesc mereu, dar las urme rar. Îmi place mult energia ta pozitivă <3

  • Reply
   Ioana
   April 17, 2020 at 2:18 PM

   Iti multumesc, Madi, te pup si-ti urez Sarbatori linistite!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.