zbor bucurești tg mureș
Back to Romania (old blog)

Și Dumnezeu a zis: să fie zboruri între București și Tg Mureș!

Compania națională Tarom a anunțat zilele trecute introducerea unei noi rute naționale de zbor între baza de la București și tadaaaaaaaaaam, Târgu Mureș.

zbor bucurești tg mureș

zbor bucurești tg mureș

Știu c-au fost și mai demult, acum vreo 10 ani, dar le-au oprit, probabil nu erau rentabile. Plus că aeroportul nostru de la Mureș a și fost închis vreo 3-4 ani până în 2017 din cauza unor dispute între știu eu cine și știu eu cine. Ideea e că acum aeroportul e deschis pentru câteva rute internaționale, iar din 22 Noiembrie intră și un zbor dus-întors către București. Yesss! 😀

Eu sunt pe jumătate superfericită, pentru că visez la ruta asta din prima mea zi în București. Sper să intre și WIZZ Air cu aceeași rută la un moment dat, doar pentru a crea concurență, care concurență pentru noi se traduce în prețuri mai mici. Spuneam că sunt doar pe jumătate fericită pentru că nu știu:

 • cât timp va dura această rută
 • dacă orarul zborurilor va fi unul convenabil mie
 • dacă prețurile biletelor vor fi bune

Am făcut o simulare de preț pentru un zbor București – Tg Mureș la sfârșitul lui Noiembrie și iată ce-am găsit:

Zborurile din Tg. Mureș către București sunt în zilele de Joi seara și Duminica seara, iar zborurile din București către Tg. Mureș sunt în zielele de Vineri dimineața și Luni dimineața. Deocamdată sună bine. 😀 Mi-era frică să nu fie marțea și joia, înțelegeți ce vreau să zic.

zbor bucurești tg mureș

Prețul este aproximativ €100 dus-întors de persoană, cu bagaje de cală și gustări incluse, ceea ce este destul de bine pentru o companie ne-low cost. În comparație, un bilet de autocar pe aceeași rută este €20, durează cu 7 ore în plus și este infinit mai periculos, nasol și obositor. Tot în comparație, pe un drum București-Tg. Mureș noi alimentăm mașina cu benzină de aproximativ €80-90, pentru un drum cu 5 ore mai lung și infinit mai periculos. Să pot zbura constant între București și Tg Mureș pentru mine ar fi ceva schimbător de viață, mă înțelegeți? 😀

În altă ordine de idei, eu n-am circulat foarte des cu Tarom încât să-mi permit să le fac un review complet pe blog (cum am făcut pentru Wizz Air), dar neoficial am avut întotdeauna zboruri excelente cu ei.

Am citit pe diverse site-uri de știri că această cursă nou introdusă urmează să se desfășoare în perioada 2 noiembrie – 23 decembrie 2018, respectiv 6 ianuarie – 28 martie 2019. Deci, nu știu ce se va întâmpla după 28 martie. Aștept ca zborurile astea să devină atât de acceptabile la preț și la orar încât să nici nu mai merite să iei mașina până la Mureș, că nu mai pot cu idioții de pe șoselele sudului țării.

Sursă foto 1, 2-3, 5

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Miss I.
  November 2, 2018 at 11:41 AM

  Ah, ce fain! Îți țin pumnii că poate se prelungește durata, cine știe. Îmi dau seama că e groaznic să faci drumul ăla în țara asta, dacă eu mă umplu uneori de nervi pe 80 de km.
  Acum când ai zis că a fost închis aeroportul înțeleg și de ce au reintrodus zborul București-Budapesta cei de la Wizz. Acum niște ani, să fie vreo 6-7, renunțaseră la el și trebuia să iei trenul până la Tg. Mureș și apoi să zbori de acolo la Budapesta. Sper că dacă au redeschis aeroportul din Tg. Mureș nu scot din nou zborul Buc-Bud :))

  • Reply
   Ioana
   November 5, 2018 at 9:52 AM

   CE? Tren pana la Tg Mures? Si cat faceai, 14 ore? :))

   • Reply
    Miss I.
    November 8, 2018 at 4:27 PM

    Asta nu mai știu să-ți spun. Eu nu m-am aventurat, dar știu că au fost niște prieteni din facultate și așa au făcut :))
    Ah, tocmai mi-am amintit de tabăra din clasa a VII-a, când am mers o noapte întreagă cu trenul până la Cluj. A fost super, super!! :))) NOT.

    • Reply
     Ioana
     November 9, 2018 at 1:18 PM

     Catre Cluj sunt multe zboruri, inclusiv Wizz (care are preturi sub 100 RON), deci chiar nu mai merita sa faci drumul cu masina! 😀 Asa o sa fie si Tg Muresul intr-o zi!!

 • Reply
  o femeie
  November 6, 2018 at 10:55 AM

  ca timpi, adauga ca ai 1 ora pana la aeroport, 1-2 ore de stat acolo (coada la lasat bagajele la cala, asteptat imbarcarea), juma de ora zborul propriuzis, si iar coborat, asteptat bagaje, drumul de la aeroport (care e mereu in afara orasului) pana la mama. Ia vezi, merita diferenta de timp? Ca din experienta colocatarului, nu ( jobul il trimitea la clienti prin toata tara, doar la Timisoara si Oradea o meritat sa zboare, la celelalte pur si simplu pleca devreme de tot de acasa sa scape repede din Bucuresti – vorbesc de cheltuieli 100% acoperite de firma pt el si colegul de echipa deci costuri).

  • Reply
   Ioana
   November 7, 2018 at 1:40 PM

   Clar ca merita, nu se pune problema. Plus ca timpul e problema cea mai mica, cea mai mare e legata de faptul ca 6 ore pe sosea inseamna 6 ore alaturi de bizoni care nu stiu sa conduca, te streseaza, trebuie sa fie extra atent, ajungi extenuat la destinatie, asta e cea mai mare problema.

   Ce nu merita la zborul asta e pretul. Deja pentru 2 persoane devine prea scump ca sa faci acest zbor frecvent, in interes personal (deci neplatit de firma).

   • Reply
    o femeie
    November 8, 2018 at 5:37 PM

    asaasa, nici nu m-am uitat la pret!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.