Opinii

E mult mai ușor să faci o carte de vizită corect decât s-o greșești!

Compania pentru care lucrez a dat recent comandă de cărți de vizită pentru angajații nou-veniți în firmă, myself included. Atunci când lucrezi într-un grup, cărțile de vizită trebuie să fie identice pentru toată lumea. Adică ale mele nu ar trebui să difere prea mult de cele ale colegilor din India, spre exemplu. Prin urmare, când dăm comandă de cărți de vizită, indiferent că suntem din București, Manchester, India sau Hawaii ( 😮 ), toți folosim același template de carte de vizită însemnând aceleași fonturi, culori și aranjare în pagină. Ușor, nu? Bun!

Noi am dat în București de o tipografie care a avut mari probleme în a crea o simplă carte de vizită folosind un template dat de noi. În ziua când ne-au fost livrate cărțile de vizită, am râs de ne-am crăcănat când am descoperit că:

 • unii colegi aveau numele lor trecut pe cartea de vizită și adresa de mail a altui coleg (adica cineva pe care o cheamă Ioana Banana a găsit pe cartea ei de vizită adresa Maria.Portocala@numelefirmei.com)
 • toți colegii aveau numerele de mobil greșite
 • cărțile de vizită au fost tăiate absolut fiecare la dimensiuni diferite

Nu mai zic că toate informațiile care trebuiau să apară pe cărțile de vizită au fost verificate de fiecare dintre noi înainte. Ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat nu știu și nu mai interesează pe nimeni, reprezentatul tipografiei zice că nu știe nici el, eu cred că a intrat un șoricel în PC-ul lui și-a modificat totul pe acolo, sunt convinsă că el setase corect înainte să dea print. Sau, naiba, era o problemă cu imprimanta, scotea doar ce voia ea.

Pentru mine asta a fost o întâmplare foarte amuzantă, deși din punctul meu de vedere compania a greșit că i-a mai permis acestui domn să repare ulterior cărțile de vizită – dacă era după mine, nu mai stăteam la discuții nici măcar o secundă cu această tipografie după ce-am văzut perlele din cărțile livrate inițial. Dar anyways, este inutil să mai menționez că la următoarea comandă de cărți de vizită compania va mai apela la acest domn doar dacă toate tipografiile din București, Ilfov și împrejurimi vor da subit faliment și nu vom avea o altă opțiune. Până atunci, concluzia e una simplă și scurtă – pune-te întotdeauna în locul clientului tău și fă-ți munca ta la calitatea la care ți-ar plăcea s-o facă și altul pentru tine. Indiferent că ești tipografie, măturător de stradă sau clown. Ați auzit, domnule a cărui tipografie are adresa principală de email pe Yahoo?

#DontBeOneOfThem!

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Patricia Lidia
  November 13, 2017 at 10:25 AM

  Cartile de vizita sunt un subiect sensibil. Design-ul trebuie sa fie in concordanta cu ceea ce vrei sa promovezi.

  Asociatia mea se numeste Bastionul ArtLitTim. In Timisoara exista o zona numita “Bastionul Theresia”. Mai jos, cu litere mici, e scrisa adresa Asociatiei, care e undeva la sat. Intrebare de fiecare data cand intind cartea de vizita: Si va putem vizita la Bastion? (facepalm!)

  • Reply
   Ioana
   November 13, 2017 at 3:35 PM

   Sa stii ca am vazut carti de vizita cu o mica harta care arara locația companiei (asa cum am pus si eu pe blog într-un widget in partea de jos a site-ului). Poate v-ar ajuta sa faceti asta Ca sa evitați confuzii ?

 • Reply
  Irina
  November 13, 2017 at 2:19 PM

  Foarte adevărat ce ai spus în articol.

 • Reply
  violeta balaban
  November 14, 2017 at 12:08 AM

  O intamplare adevarata, dar cred ca nu i-a picat bine sefului atunci cand a vazut cartile de vizita gresite.

  • Reply
   Ioana
   November 14, 2017 at 9:17 AM

   Sa-i fie învățătura de minte :))

 • Reply
  Alina
  November 16, 2017 at 4:47 PM

  Din greseli invatam, eu asa zic intotdeauna. E bine ca din fiecare greseala sa invatam cat de multe putem.

  • Reply
   Ioana
   November 17, 2017 at 8:46 AM

   Nu voi afla niciodata daca grabitul nostru tipograf a învățat ceva din aceasta poveste :))

 • Reply
  Adrian C
  November 27, 2017 at 9:58 PM

  Am patit si noi ceva asemanator cu o tipografie din Bucuresti, probabil nu ne-a luat in serios. Am gasit alta tipografie, tot din Bucuresti care ne-a facut niste carti de vizita de foarte buna calitate ( design-ul fiind al nostru ). Sunt oameni si…oameni! 🙂

 • Reply
  Sănătatea nu ajunge! | Back to Romania
  February 7, 2019 at 9:51 AM

  […] E mult mai ușor să faci o carte de vizită corect decât s-o greșești […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.