Back to Romania (old blog)

Cei mai ciudați profi pe care i-am avut în facultate

Dacă v-ați aștepta să vă spun că toți profesorii pe care i-am avut în facultate au fost englezi și lorzi așa ca-n filme, regret să vă dezamăgesc . Am avut mulți profi british, dar și chinezi, arabi și alte nații, mulți tineri, mulți mai în vârstă, unii mai nebuni, alții mai normali. Fiecare cu stilul lui. Fiecare cu piticii lui de profesor. Fiecare cu accentul lui!

În primul an de facultate am avut la Geotehnică un profesor arab care, pe lângă accentul lui nu neapărat caraghios (dar pe care oricum n-am cum să-l redau), nu se putea controla și spunea obsesiv de mult cuvântul basically”Basically, all you need to do is X. Basically, I will tell you Y and Z. Basically, we will have a test where what you need to do is…” Un coleg s-a hotărât într-o zi să facă o liniuță pentru fiecare basically pe care-l auzim spus de el și am ajuns la 60 de basically într-o oră. *let that sink for a minute* Era foarte greu să te concentrezi la ora lui când repeta atât de obsesiv de mult acest cuvânt care, având o consoană așa puternică precum s, nu prea puteai să nu-l auzi sau să-l ignori. A fost un an interesant :-))

Un alt profesor, de care mie nu mi-a plăcut deloc pentru că nu înțelegeam cum pronunță cuvintele și ale cărui ore erau prin urmare un chin, spunea ăăă după fiecare cuvânt într-o propoziție. Era la bază chinez, profesor de mulți ani, dar cu o engleză verbală extraordinar, incredibil de slabă. So ăă today ăăă we will ăăă talk about ăăă structural slabs ăăăă. What ă you ă need to ă do is write this ă and that ă. Horror!

Un alt profesor, englez de data această, arăta precum un actor dintr-un film după o carte de Jane Austen.  Un om extraordinar de competent și inteligent, dar cu un look foarte vintage, ca mai jos.

Nu era nimic în neregulă cu el, dar mie mi se părea din total alt film, alți ani, altă epocă atunci când îl vedeam prin campus. 😀

Cel mai amuzant profesor de care îmi aduc aminte este J. Wu, un tip chinez cu care făceam Computation 1 în anul 2. Aveam cursuri cu el de la 9 dimineața, toată lumea era  adormită la ora aia, în sală era cald, semiîntuneric, iar J. Wu vorbea încet, aproape în șoaptă, de parcă voia să ne adoarmă. Apoi, dintr-o dată, începea să urle cu o voce ascuțită de ne sărea inima din noi. Acum e amuzant, dar atunci făceam câte un mini heart-attack la fiecare oră.

Un alt profesor care ne distra pe noi uneori era un domn destul de în vârstă, în jur de 60 de ani, care în fiecare an zicea că acela este ultimul an în care predă și că din anul următor se pensionează. A zis asta 5 ani la rând cât eram eu acolo – și din câte știu, încă predă. Cred că-i place prea mult la facultate și nu poate renunța.

Cu toți piticii lor, profesorii pe care i-am avut noi (lecturers le ziceam) au fost cam toți niște oameni foarte de treabă și de ajutor, ne cereau să ne adresăm cu numele lor mic pentru că toți eram egali unii cu ceilalți, aveau adrese de e-mail unde le puteam scrie dacă aveam orice fel de probleme sau cabinete în care puteam să ne întâlnim cu ei dacă voiam să ne explice câte ceva, iar de strâns bani pentru cadouri la examene sau la sfârșit de an nici nu s-a pus problema. La voi la facultate cum a fost cu profesorii? V-au amuzat unii sau v-au lăsat cu un gust amar pentru ceva anume? Abia aștept să vă citesc pățaniile 😀

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  roxanabarsanblog
  November 6, 2017 at 10:18 AM

  Foarte interesant si comic in acelasi timp de citit experientele tale in Anglia despre profesorii universitari.

  Eu am terminat facultatea in Italia si sentimentele/impresiile care mi-au ramas dupa acei 3 ani sunt scrise intr-o carte care inca asteapta sa fie publicata : “Perche’ non ho continuato con la specialistica in Italia?!”

  Din pacate, in aceasta tara sistemul de invatamant lasa mult de dorit si din acest motiv am simtit nevoia sa ma indrept cu gandul spre Anglia atunci cand trebuia sa privesc spre master/specialistica.

  Totusi au fost cativa profesori care as putea sa spun ca mi-au ramas in inima si inca ii mai apreciez privind in trecut….

  Cate emotii!! 🙂

  • Reply
   Ioana
   November 6, 2017 at 1:42 PM

   Multa bafta! Tine-ne la curent ☺️

 • Reply
  gabrielaadelina
  November 6, 2017 at 10:50 AM

  Hmm interesanti si amuzanti profii tai.
  Eu am avut un profesor care vorbea intr-una despre anii tineretii sale si fostele sotii, 4 la numar “femei bune, de casa, dar eu am fost golan de mic”… noi radeam foarte tare la orele sale, era incredibil omul!
  In Poli gasesti tot felul de profi super funny, dar super buni pe ceea ce fac, dar mie domn profesor 4 neveste mi-a ramas in minte.

  • Reply
   Ioana
   November 6, 2017 at 1:41 PM

   M-as fi distrat de minune, as fi vrut si eu un de-asta ?

 • Reply
  ganduriledintrepagini
  November 14, 2017 at 12:02 PM

  Viața de student e cea mai frumoasă din punctul meu de vedere, cel puțin la mine așa a fost. Te invit să-mi citești această postare! http://www.ganduriledintrepagini.com/viata-de-student/

  • Reply
   Ioana
   November 14, 2017 at 12:20 PM

   La mine n-a fost cea mai frumoasa, dar stiu ca pentru multi asa e 🙂

 • Reply
  Cum am ajuns în Manchester • Back to Romania
  July 16, 2018 at 3:27 PM

  […] facultate am avut colegi de toate națiile posibile și […]

 • Reply
  5 lucruri pe care le-am învățat trăind în Anglia | Back to Romania
  August 9, 2018 at 3:20 PM

  […] Profesorii noștri din facultate s-au comportat cu noi ca de la egal la egal, iar asta a fost pentru o mine o mare dovada de respect. E nevoie de ceva siguranță de sine ca să nu simți nevoia de a epata în fața celor inferiori ție, zic eu. […]

 • Reply
  Am fost studentă în UK - ce mi-ar fi plăcut să știu înainte să plec • Back to Romania
  May 8, 2019 at 9:40 PM

  […] urmă și nu va recupera niciodată. Mi-am dat seama pe la jumătatea primului semestru că pentru profii noștri noi eram doar niște copii dornici de învățare și sub nicio vorbă niște genii de la care se […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.