Educație

Cum am ajuns în Manchester

Eu am pus piciorul in Anglia și în Manchester pentru prima dată în 16 Septembrie 2011. A fost o zi super urâtă de toamnă – dar de altfel foarte normală pentru orașul în care ajunsesem – și o zi în care mă gândeam încontinuu omgcefac, vreauinapoiacasa!! tatiNUmalasaaici!!.

M-am cazat într-o cameră neprimitoare de cămin (dar despre care mi-am dat seama 5 ani mai târziu că era chiar mișto față de ce-am văzut prin Regie) și-am plecat la facultate. N-a fost mega-tare la început, așa cum văzusem prin filme – studenți de toate națiile râzând în soare pe iarbă și prieteni din toată lumea cunoscuți în prima săptămână. Nein, nimic din toate astea. Ploua, era frig, eu n-aveam prieteni și era cam nașpa că mă simțeam singură și n-aveam cu cine să ies la un suc sau să mă bucur de campusul tare în care eram. Știi cum e, fericirea e egală cu zero când n-ai cu cine s-o împarți.

M-am decis că vreau să plec la studii în străinătate în clasa a 12-a.

Sinceră să fiu nu-mi dau seama nici acum cum de m-au lăsat ai mei să plec, având în vedere cât de nepregătită eram pentru așa ceva. M-a lovit străinătatea ca un tren în viteză și n-a fost foarte ușor la început. A fost o modă incredibilă în generația noastră cu plecatul la studii afară din țară și am zis De ce nu? Eram dornică de ceva nou după 4 ani de relativă plictiseală într-un liceu din Târgu Mureș și voiam o provocare.

Am ales să studiez ingineria civilă și structurală pentru că mi s-a părut că îmbină matematica și fizica iar mie îmi plăceau materiile astea chiar dacă eram departe de a fi olimpică sau cea mai bună din clasă. Universitatea mi-am ales-o după ce-a urmărit niște topuri pe internet, am căutat să găsesc cam care facultăți din Anglia sunt mai bine pregătite în acest domeniu, care sunt în orașe mai mari (deci mai interesante), care sunt mai faimoase. Am ajuns la The University of Manchester și dacă ar fi să aleg din nou aș merge tot acolo din nou și din nou și din nou.

Imagini pentru the university of manchester

Manchester ul e minunat!

Am ajuns într-un oraș și într-un campus super primitor (el era primitor, dar trebuia să fii și tu interesat să te integrezi că nu-ți bagă nimeni în traistă cu forța), super modern, pliiin de studenți și oameni tineri, plin de activități pentru studenți, de societăți în care să te poți implica dacă vrei să faci parte dintr-o comunitate, o mulțime de magazine, take-away-uri, cafenele, facultăți, cam tot ce poți cere de la un centru universitar foarte bine pus la punct.

Eu am fost super frustrată la început pentru că realizam cât de tare este locul în care am ajuns dar simțeam că nu mă pot bucura de el la adevărata lui capacitate pentru că, oh well, nu prea aveam cu cine să ies și să mă distrez. Nu eram eu atunci atât de sociabilă și eram și timidă și supărată pentru că sunt departe de casă, deci rețeta perfectă pentru a te împrietenii cu oameni. NOT!

La facultate am avut colegi de toate națiile posibile și imposibile

Ba chiar și un român, despre care mi-am dat sema ca e român după ce am povestit mult și bine cu el în engleză. M-am înțeles bine cu el, cu o fată din Belgia, cu o tipă din Malaezia, una din Iran și una din Dubai, dar eram prietene doar la facultate – nu ieșeam împreună, fiecare avea cerculețul lui/ei de prieteni. Mersul la cursuri îmi plăcea pentru că mă scotea din camera mea de cămin pe care AM URÂT-O din tot sufletul și din toată inima pentru că era atât de goală, neinteresantă, plictisitoare.

Îmi invidiam foștii colegi de liceu care, veniți la facultăți în Cluj sau București, erau super încântați să scape de acasă și trăiau the time of their lives. Voiam și eu să trăiesc the time of my life și mă cam frustra că viața mea nu este de fapt atât de interesantă precum am crezut eu c-o va face mutarea în Manchester.

A fost nevoie să trec podul lui Harap Alb dintre zona de confort de la mama de acasă și viața în afară ca să pot începe dezvoltarea mea în omul care am ajuns astăzi. Între timp le-am cunoscut în primul an pe trei dintre fetele care-mi sunt prietenele cele mai bune până în ziua de astăzi, am întâlnit de asemenea în următorii ani mulți alți oameni foarte tari cu care mi-am petrecut anii facultății și care mi-au făcut viața frumoasă și veselă.  N-a fost ușor la început, dar lucrurile s-au așezat foarte frumos până la urmă și am ajuns și la o parte din time of my life-ul pe care îl căutam. Cealaltă parte o trăiesc acum! 🙂

Abia aștept să vă povestesc și restul! Până atunci vă pup și vă mulțumeeesc pentru vizită ♥

Sursă foto 1, 2

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

9 Comments

  • Reply
    idealist.ro
    October 14, 2017 at 1:32 PM

    Interesant. Asteptăm continuarea. 🙂

    • Reply
      Ioana
      October 15, 2017 at 9:44 AM

      Curaaand! 😀

  • Reply
    andreiabutnaru
    October 14, 2017 at 11:19 PM

    Super, chiar ma bucur ca mai sunt si copii/ romani care realizeaza ceva cu viata lor .Bafta in tot ceea ce faci

    • Reply
      Ioana
      October 15, 2017 at 9:44 AM

      Te imbratisez!

  • Reply
    gabrielaadelina
    October 16, 2017 at 3:12 PM

    Super tare! Felicitari pt curajul de a pleca din tara si felicitari si pt parintii tai pt ca te-au sustinut! Eu nu am plecat, in mare parte din cauza alor mei, am ramas aici. Nu pot spune ca regret, dar mi-as fii dorit foarte tare sa studiez in alta tara, sa vad “cum e la altii dom’le”.
    Esti foarte tare! Chiar imi doresc sa mai ne povestesti despre acea perioada, despre cum ai ajuns acolo, cum te-ai hotarat, cum ai abordat subiectul cu ai tai si, de ce nu, cam cati bani ti-au trebuit si etc. Sunt foarte multi tineri care si-ar dori sa plece si cred ca i-ar ajuta foarte mult experienta ta.
    Te pup cu drag si succes!

    • Reply
      Ioana
      October 16, 2017 at 9:48 PM

      Scopul este sa-i fac sa nu mai vrea sa plece hihihi 😀 Tu esti o draguta si iti multumesc pentru incurajari. Bineinteles ca scopul meu este sa fiu o sursa buna de informatii indiferent de care parte a granitei te-ai afla 🙂

  • Reply
    Oamenii pe care i-am întâlnit în UK – Back to Romania
    October 18, 2017 at 10:24 AM

    […] de facultate. Ele au fost cele alături de care am trecut prin primele mele luni în UK care, cum spuneam într-un post anterior, n-au fost chiar cele mai frumoase din viața mea. Cu ele două am […]

  • Reply
    Tutorial: Cum să faci 1000 de oameni să te înjure dimineața la 4 AM
    November 7, 2017 at 9:39 AM

    […] de facultate a fost singurul în care eu am locuit într-un cămin de studenti, despre care spuneam aici că nu prea mi-a plăcut și că abia am așteptat să plec de acolo. Era foarte liniștit, mort, […]

  • Reply
    Lecții după primul an de blog • Back to Romania
    October 5, 2018 at 10:10 AM

    […] Cum am ajuns în Manchester […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.