Norișorul.ro
Back to Romania (old blog)

Dăruiți cadouri de Crăciun care să aducă bucurie, nu doar să vă scape de o datorie socială!

Pentru că știu cât de mult mă bucur eu când primesc un cadou luat din suflet, m-am hotărât să nu mai cumpăr niciodată, nimănui, ceva doar așa, să mă scap de-un gând, să știu că am luat și că mi-am îndeplinit datoria nescrisă.

N-am fost niciodată omul care să cumpere cadouri la toți vecinii și toată lumea. Nu mi s-a ivit ocazia sa fiu așa, abia ce-am terminat de copilărit. 😛 Când am luat cadouri, am luat mai tot timpul doar mamei, tatălui, surorilor, bunicii, prietenilor foarte apropiați și, mai nou, prietenului și familiei lui. Eu n-am dat cadouri la mătuși, verișoare, colege, vecine, profesoare pentru că nu sunt mână largă și nu cred că oamenii care nu-mi sunt apropiați fizic sau sufletește așteaptă cu sufletul la gură Moș Crăciunul din mine. 😀

Încerc pe tot posibil să nu mai iau cadouri prostești, o ciocolată și o floare, doar să să știu că le-am luat pentru că așa trebe. Vreau ca cine primește un cadou de la mine să fie realmente bucuros, să-și aducă aminte de mine și de cum l-a făcut cadoul meu să se simtă. Vreau să vadă că-mi pasă, să știe că puteam lua și o Milka și o sticlă de vin, doar că n-am vrut să fac asta. Dacă ești pe lista mea scurtă de dat cadouri, atunci sigur meriți ceva fain! 🙂

Nu sunt obsedată de cadouri de Crăciun, nu mă apuc din vară să fac liste. Dar notez în carnețel de fiecare dată când îmi vine vreo idee bună de cadou pentru cineva, să pot apela la ea când vine vreun Crăciun sau vreo zi de naștere. Să pot, în felul ăsta, să iau cadouri care bucură oamenii, nu să mă plimb de bezmetică prin magazine cu o zi înainte de Crăciun căutând ORICE pentru cineva, numai să nu fiu cu mâna goală. Nu-mi place să dau acel ORICE plictisitor care nu-mi place nici mie, nici celui ce-l primește, dar suntem obligați să ne arătăm fericiți amândoi uitându-ne la el. Am făcut niște cadouri oribile la viața mea, luate în ultimul moment dintr-un Auchan, but that’s over now! 😀

9 idei de cadouri de Crăciun aducătoare de bucurie

Anul trecut, eu și prietenul meu am stabilit că vom face de acum înainte liste cu cadouri de Crăciun cu ce-și dorește fiecare. Pentru a nu strica toată surpriza întrebându-ne încontinuu Hey, ce vrei de Crăciun?, trecem lucrurile pe care le dorim pe o hârtie, ca celălalt să aibă de unde să se inspire. Asta este cea mai bună metodă de a lua ceva ce celălalt își dorește cu adevărat, nu ce presupune partenerul că își dorește. Plus că, dacă vine ziua mea și cineva îl întreabă pe prietenul meu ce îmi doresc, el va ști exact către ce să îndrume pe ceilalți.

(Acuma, în paranteză fie zis, eu am trecut în ultimele săptămâni 9 lucruri pe lista mea, din care 8 am tăiat deja, că nu le mai vreau, dar oricum ideea a fost bună, nu? :))) )

Oamenii mei apropiați o să primească de la mine o parte din cadourile de mai jos. Poate vă inspiră și pe voi! 🙂

 • Un bilet la un curs/workshop într-un domeniu de interes

Poate să fie un curs/workshop de dezvoltare personală și profesională (precum Life Design, la care am fost eu în Octombrie și care urmează să se desfășoare în mai multe orașe din țară, că nu strică nimănui o călătorie în zona asta), poate să fie o ședință cu un coach, poate să fie un eveniment pentru părinți (de exemplu, cele de la Parenting Academy). Poate să fie un curs de IT (recomand BitAcad pentru că i-am testat și au fost super profi, au atât cursuri fizice în București, cât și online), poate să fie un curs într-un domeniu care-l pasionează și relaxează pe celălalt (o limbă străină nouă, pictură, lucru manual, etc.).

 • O carte

Dacă vreți să faceți un cadou unui copil, o să presupun din prima că alegeți să dăruiți cărți, pentru simplul fapt că sunt atât de multe, atât de educative și atât de bune la preț în ziua de azi. Vă recomand această colecție pentru că tratează în cărți pentru cei mici toate fricile și problemele pe care le au copiii: frica de somn, intimitatea, comportamente în societate, grădiniță, școală, furie etc. Practic, educi copilul prin povești. Informații mai detaliate despre ele a scris Ioana Macoveiciuc aici, plus în restul articolelor de pe blogul ei despre cărțile pentru copii. (În paranteză, dacă vreți cadouri pentru copii mai mici, bebeluși, cumpărați consumabile: scutece, geluri de duș pentru copii, șervețele umede, etc. Părinții o să vă iubească până la cer pentru acest ajutor! 😀 Hăinuțe și jucării vor primi oricum de la toți ceilalți. )

Dacă vreți un cadou pentru un tânăr părinte, vă recomand să țineți ochii pe această colecție de la Editura Univers pe care de asemenea am răsfoit-o și am cumpărat-o când a fost la promoție (am citit Nu există copii răi, este o carte minunată!).

Dacă vreți un cadou pentru o prietenă, un prieten, vă recomand: Femei în Știință (Ed. Nemira), Iubește și fii iubit(ă)(Domnica Petrovai), Povestea mea (Michelle Obama), toate citite complet de către mine sau în curs de citire, deci recomandate în deplină cunoștință de cauză! 😀 Pentru cineva interesat de dezvoltarea personală, aruncați un ochi pe Editura Publica sau colecția Psihologie Practică de la Editura TREI. Alte cărți citite de mine pe care le-am recomandat în decursul timpului sunt adunate aici.

 • Un abonament pe un an la DOR (4 numere)

Un cadou pentru cineva pasionat de citit, de informare corectă, de lectură informativă și de calitate. Abonamentele la DOR costă aproximativ 100 RON pentru un an (pentru alte informații, vedeți aici). Citesc această revistă de mai mulți ani și din punctul meu de vedere este cea mai calitativă publicație jurnalistică existentă în România în acest moment. Există și abonamente cu livrare în străinătate (210 RON). Există chiar și un abonament PE VIAȚĂ, costă 750 RON, care vă garantează că veți primi toate numere DOR ce vor fi publicate vreodată.

 • Pentru cineva pasionat de alimentația sănătoasă

Puteți încerca un coș cu produse de la Plantini. Ei vând o sumedenie de alimente mai interesante și mai altfel decât ceea ce am lua în mod normal din supermarketuri și care pot fi date cadou unei mame, soacre, mătuși sau cuiva recent mutat într-o casă nouă. Produse pe care le-aș alege eu pentru un coș simpatic:

PS: Există un cod de reducere de 10% în magazinul Plantini (fosta Farmacia cu Plante) pe care-l puteți folosi până la sfârșitul anului, irina10fcp, mulțumiri lui Coffentropy pentru el 🙂 Toate produsele adunate de mine mai sus costă 100 RON, cu reducerea aplicată.

 • Cosmetice făcute de voi în casă

Noua mea recent redescoperită pasiune! 😀 Puteți încerca cele trei rețete de sare de baie, scrub și loțiune de corp făcute doar din ingrediente naturale, despre care v-am povestit aici. Puse în niște borcănașe drăguțe (găsiți în Jumbo, DM sau orice hypermarket) și cu niște fundițe la gât, vă promit că vor fi un cadou minunat și foarte ieftin pentru o fată din viața voastră.

 • Pentru un iubit/o iubită: un city break

Viața e prea scurtă să nu călătorești cât de mult poți! Într-o lume în care există aventurescu.ro, nu mai este loc de scuze legate de excursii scumpe, lipsă de timp & co. Utilizând acest site-blog-portal, puteți găsi idei de excursii de toate felurile, lungi, scurte, în țară, în afară, din București, Cluj, Timișoare, Iași, alături de prețuri de avion și cazări pentru diverse perioade. Nu uitați că luna Februarie este statistic cea mai ieftină lună de călătorit undeva! 😉

cadouri de crăciun

Un alt cadou bun pentru un iubit sau o iubită este o hartă răzuibilă, pe care să puteți ține evidența tuturor locurilor din lume în care călătoriți împreună. Ea se găsește de cumpărat aici și costă 100 RON.

 • Pentru prietena cea mai bună/soră: o lumânare parfumată de la Bath and Body Works

Dacă mă întrebați despre cele mai bune lumânări parfumate care există în lume, către Bath and Body Works o să vă îndrum. Pe lângă faptul că sunt niște lumânări uriașe, care par că nu se termină niciodată (nu c-ai vrea să se întâmple asta!), vin în niște sticle care arată ca operele de artă pictate. Sunt făcute cu multe uleiuri esențiale și miros într-un fel extraordinar – eu am una acasă care miroase și când nu e aprinsă, dacă-i scot capacul metalic. Sunt niște cadouri extraordinar de elegante. Cel mai apropiat magazin BaBW se găsește în Istanbul, dar puteți găsi produsele lor și online, pe Notino. Lumânările costă aproximativ 100 RON/bucată.

idei cadouri crăciun

cadouri de crăciun

 • O fotocarte

Ăsta va trebui să fie un cadou pentru cineva foarte special, pentru că ia al naibii de mult timp să-l faceți. 😛 Cu toate astea, o fotocarte cu poze pentru părinți, bunici sau prieteni este un cadou foarte, foarte personal, deosebit și emoționant. Să vă zică prietena mea Lorena cum a plâns când i-am dăruit una in facultate!

Eu am început un obicei prin care fac PENTRU MINE o fotocarte la sfârșitul fiecărui an cu cele mai importante momente din anul respectiv. Numai eu știu ce se întâmplă în sufletul meu când le răsfoiesc! 😀 Dacă vreți să faceți un asemenea cadou, aveți două opțiuni la care vă recomand să vă abonați la newslettere ca să aflați din timp care mai oferă câte 40 de pagini cadou sau alte beneficii similare: celebook.ro și cewe.ro.  Ambele folosesc softuri simple, online, gratuite, care îți permit să personalizezi 100% un album foto digital după propriul gust. Știi cum e, e fain că mi-am luat un telefon care face poze la o super-calitate, dar păcat că singurul care se uită la ele e Google Photos.

Cei care o să se bucure cel mai și cel mai mult de acest cadou vor fi părinții și bunicii care nu dorm cu tehnologia sub pernă.

Spiridușii moșului mi-au șoptit că promoția cu 40 de pagini cadou de mai jos a fost extinsă până în 7 decembrie, nu 5.

cadouri de crăciun

 • Bilete la concerte sau la teatru

Vedeți că s-au pus în vânzare bilete la Electric Castle, Untold, Ed Sheeran sau Bon Jovi la cele mai bune prețuri pe care o să le găsiți vreodată pentru edițiile din 2019. 😀  Și Sala Palatului și Teatrul Național au o mulțime de concerte și piese interesante pentru care puteți cumpăra bilete cuiva drag. Interesați-vă la sălile de spectacole din orașele voastre și nu vă feriți de concertele culturale, că merită măcar o dată pe an! Din experiența mea, timpul petrecut alături de cineva la un spectacol grandios este de neprețuit!

 • Pentru o prietenă-sirenă

…nu ar merge nimic mai bine decât o pătură-sirenă, nu?

Se găsește de cumpărat aici și costă 118 RON.

***

Indiferent dacă vă inspirați sau nu din sugestiile mele, de un lucru nu uitați: luați întotdeauna cadouri care să se potrivească persoanei pe care vreți să o surprindeți, lucruri pe care știți că le vrea. Quality over quantity întotdeauna! 🙂

***

Au apărut mai multe articole cu idei de cadouri în ultima perioadă, așa că pentru extra-inspirație uitați-vă și peste propunerile Cristinei Oțel sau ale Flaviei.

Sper să vă inspire sugestiile mele și m-as bucura dacă mi-ați spune în comentarii ce idei de cadouri de Crăciun aveți voi, pentru oamenii importanți din viețile voastre. Let’s share some ideas! 😀

Sursă foto 1, 2, site-urile menționate

You Might Also Like...

26 Comments

 • Reply
  Miss I.
  December 6, 2018 at 11:10 AM

  Câte idei bune! Deși eu sunt aproape gata cu cadourile, îmi vine să mai iau ceva și de pe lista asta (o lumânare pentru mine, de exemplu :)) )
  M-am apucat și eu de o fotocarte pentru bunica mea. Am fost de curând pe la ea și pe la mama (care s-a mutat acolo să o îngrijească, fiind tare bolnavă) și am văzut că o rugase pe mama să pună o poză cu mine și prietenul meu deasupra unei icoane. Să ne vadă mai des. Am zis că în afară de prezența mea acolo, nu cred că ar fi vreun alt cadou de Crăciun mai potrivit.
  Tare bune-s ideile astea, mereu încerc să-mi amintesc că trebuie să cumperi cadouri care le-ar plăcea celor pentru care le iei, nu ție. Mă gândesc tot timpul la povestea aceea cu frunza de salată, pe care nu mi-o mai amintesc perfect: un iepuraș (cred) și-a făcut petrecere de ziua lui și înainte de asta tot zicea cât de mult și-ar dori o frunză de salată. Lumea a venit la petrecere și i-au cumpărat o mulțiiime de cadouri frumoase, scumpe, cum să-i ia salată? Iar el a fost extrem de dezamăgit. Pentru că el atât de mult își dorise frunza aia de salată!!

  Eu mai recomand produsele Oysho dacă vreți ceva cu motiv de sărbători (sau nu) pentru cineva care știți că-și dorește o pijama sau niște haine pufoase de stat prin casă. Știu că nu au prețuri mici precum la Pepco, de exemplu, însă pentru calitate garantez. Eu am o bluză de la ei de vreo 5-6 ani și după o mulțime de spălări încă îi simt textura aia moale și comfy 🙂
  Altfel, cărți, oricând cărți! Board-games dacă omului îi place să facă asta în timpul liber, niște vouchere pentru masaj pentru cineva care are mare nevoie de relaxare sau o ședință de tras cu arma în poligon pentru iubit sau altcineva care ar fi încântat.

  Gata, atâtea idei pentru moment 😀

  • Reply
   Ioana
   December 6, 2018 at 11:24 AM

   Ioana, tu trebuie sa te astezi si sa reiei scrisul pe blog, nu mai cred scuza cu ‘n-am inspiratie’, uite-te la tine cum te ia valul cand te apuci de scris :)) Sa stii ca eu am intrat la tine pe blog aproape in fiecare zi sa vad daca ai publicat ceva (pentru ca nu, nu m-am obisnuit inca cu feedly, inca tot verific blogurile individual :)))) )

   La boardgame-uri si eu dau Like, a primit prietenul meu unul recent care se numeste La Misto si are cartiere din Bucuresti pe care trebuie sa le cumperi si personaje (gen pitipoanca, cocalarul, corporatistul etc.) :))) E foarte amuzant si interesant deopotriva.

   Iar legat de albumele foto, i-am trimis mamei niste poze facute acum in minivacanta de 1 Decembrie cu noi doi, sora mea, sora prietenului si niste prieteni si s-a bucurat atat de mult de ele incat a zis ca face o licitatie si da 100 de euro celui care i le printeaza si daruieste intr-un album! :)))) Chiar sunt valoroase pozele, nu ne dam noi seama!

   • Reply
    Miss I.
    December 6, 2018 at 12:06 PM

    Yes, guilty! După ce am văzut cât de mari mi-au ieșit comentariile de la tine de pe blog de ieri și azi chiar mi-am dat seama că greu mă opresc uneori. Problema e că atunci când mă apuc de scris la mine mi se pare că totul s-a spus deja, ce aș putea să mai spun eu 🙁 Și știu că nu e așa, dar ce să fac, o fi astenia de iarnă :)) O scot eu la capăt!

    • Reply
     Ioana
     December 6, 2018 at 1:20 PM

     I know the feeling, been there done that. Mi-a zis sau am auzit pe net pe cineva odata cum a zis ca scriind antrenezi muschii scrisului. Nici eu nu pot scrie nimic in perioadele stresante, foarte aglomerate. E asa nasol, ca scriind ma relaxez, dar uneori nu pot scrie neam.

 • Reply
  Amy
  December 6, 2018 at 12:27 PM

  Eu i-am comandat de pe Amazon, asistent vocal Alexa, dar asta pentru ca peste 2 zile este si ziua lui. In general nu prea ne facem cadouri, preferam sa pastram banii si sa facem escapade de 1-2 zile, sa ne incarcam bateriile. 😀

  • Reply
   Ioana
   December 6, 2018 at 12:58 PM

   Pentru mine excursiile sunt cele mai frumoase cadouri, felicitari pentru ca va cadorisiti in acest fel! Ce excursii aveti pending? 🙂

   • Reply
    Amy
    December 6, 2018 at 1:16 PM

    Vrem sa plecam duminica, dar inca nu ne-am decis daca la Cluj sau Brasov. In seara asta cred c-o sa ne decidem si-o sa si rezervam.

    • Reply
     Ioana
     December 6, 2018 at 1:31 PM

     Mi-ar placea sa pot sa va fac o recomandare nesolicitata, dar ati ales fix orasele mele preferate din Romania si acum nu prea pot :))
     Hmm, cred ca Clujul este totusi nr 1 pt mine. Mi-ar placea sa ma mut acolo in viitor 🙂

     • Amy
      December 6, 2018 at 1:38 PM

      Daca ai recomandari cu ce ti-a placut prin Cluj (restaurante cu mancare buna, cafenele, etc), chiar te rog sa mi le spui. 😀
      Pentru mine, cel mai frumos oras din Romania, ramane Brasov. Imi place mult de tot, probabil si datorita faptului ca am locuit acolo 1 an de zile. Si despre Cluj am auzit multe cuvinte de lauda, insa in ultima vreme multa lume se plange de faptul ca super mega aglomerat si ca devine un fel de Bucuresti.

     • Ioana
      December 6, 2018 at 1:55 PM

      Nu prea am, eu n-am mai fost in Cluj de mult timp ( bine, ultima data cand am fost pt o ora intr-un bar din Iulius Mall nu se pune), dar poti sa o urmaresti (daca nu faci deja asta) pe Coffentropy pe instagram si blog, ea are multe sugestii, in special pe blog. 🙂
      Nu-i agmoleratia cea mai mare problema a Bucurestiului sau care ma supara pe mine cel mai mult, ci oamenii. Sunt ca nicaieri altundeva, crede-ma, si nu in sensul bun.

     • Amy
      December 6, 2018 at 1:59 PM

      Da, o urmaresc pe Irina de multa vreme. 🙂
      Mie Bucurestiul nu-mi place deloc, am si scris chestia asta pe blog. Mi-au sarit in cap, multi. Prefer oraselele mici din provincie decat ifosele de Bucuresti, poluarea de acolo si aglomeratia plus nebuneala orasului asta gri.

     • Ioana
      December 6, 2018 at 2:34 PM

      Depinde si cum vrei tu sa-l vezi. Daca vii setat ca e un oras urat, sigur o sa fie ca naiba. Eu ma simt bine aici atunci cand nu interactionez cu oamenii necunoscuti, deci atunci cand ies prin parcuri, cand stau acasa la mine, etc, dar toate experientele mele cu oamenii straini (soferi, oameni de pe strada, din metrou, din tramvai) au fost de la rele inspre horror :)) Incerc sa stau departe de asta mergand nu la ore de varf la munca, etc. Repet, depinde foarte mult de cum vrei tu sa-l percepi 🙂

 • Reply
  ianca
  December 6, 2018 at 2:00 PM

  Pfff, Ioana, ce-mi place articolul tau, e atat de comprehensiv si util, e grozav!!! 🙂 Siiii sustin si eu mai sus cu scrisul Ioanei, imi place de voi amandoua. 😀
  Asa, sa zic si eu cateceva. Si mie imi place sa daruiesc cadouri cam cu acelasi scop: sa nu fie luate doar de dragul cadoului, sa produca o bucurie sau o practicalitate utilizatorului. Daruiesc carti cui stiu ca-i place sa citeasca, ciorapi faini / funky si grosi, creme de maini, o brosa in forma de brad – astea luate de iarna / craciun. Specific, i-am luat surorii mele pijamale cu Harry Potter din UK, ca amandoua suntem cu HP, si in functie de geekiness … particularizez. Ne-am inteles cu iubitul meu sa nu ne facem cadouri de Craciun ca we don’t need anything si sa cheltuim banii pe cadouri catre familie (ca avem destul de ambele parti), insa eu tot o sa-i fac handmade cadou un fel de semi-advent – 12 days till xmas, cu cate o surpriza dulce / si o poezie / in saculet. Nu se considera “cadou cumparat”, so I’m safe. :)))))
  VAI CE SUGESTIE CU PIJAMALELE DE LA OYSHO …. desi sunt scumpe, sunt superbe, o sa imi iau si eu la anul!!! Am si eu un notepad in care imi scriu idei de cadouri din cand in cand, these go right there!
  Am raspuns cam random, dar e datorita excitement-ului si pentru ca ma bucur de articolul tau fain. <3

  • Reply
   ianca
   December 6, 2018 at 2:15 PM

   Ah, si fotocartea mi se pare o idee ffff buna. I’ll do it sometime, trec pe lista. :)) 😀

  • Reply
   Ioana
   December 6, 2018 at 2:30 PM

   Ma gandesc cateodata cat de ciudata sunt pentru ca nu e primul articol care nu-mi place 100% cum iese (mi se parea usor banal si cliseic) si apoi cand il postez primeste mai multe aprecieri decat altele care-mi chiar plac :))

   Eu nu tin minte sa fi fost asa frenezie cu HP cand eram eu in Anglia, dar parca anul asta a fost nebunia de pe lume. Nu stiu ce i-a apucat.

   Apropo de ciorapii grosi, sa stii ca eu am primit unii super duper cute de la soramea din Pepco, doar ca lasa foarte multe scame, ar trebui sa umblu cu o matura sau un aspirator dupa mine care sa traga tot ce las eu la fiecare pas. Din pacate nu te-as prea indemna inspre ei 🙁 Nici nu stiu unde se gasesc unii ca lumea.

   Imi dau seama an de an ca vreau sa cheltui cat mai putini bani pe cadouri (in special de Mos Nicolae, care ar trebui sa fie socially acceptable sa aduca doar portocale si Kinder) si cat mai multi pe excursii si ocazii de petrecut timp impreuna.

   Na, si raspunsul meu la fel de random :))

 • Reply
  Miss I.
  December 6, 2018 at 4:21 PM

  Măi fetelor, ce-mi faceți voi mie! Na, că mă pun pe scris, bine! 😀

  @Anca, să știi că pijamalele de la Oysho sunt super lovely, le recomand. Eu am primit la începutul lunii acest bluzon roșu, este grosuț și flaușat pe dedesubt și pe cuvânt că n-am avut nicicând ceva mai moale și pufos și călduros de purtat prin casă. Și până la urmă am mers și la cumpărături cu el, că-mi plăcea prea mult, na :))) https://www.oysho.com/ro/pijamale-%C8%99i-homewear/hanorac-christmas-c1010165535p101724546.html

  @Ioana – nu înțeleg de ce te plângi de șosetele alea, de ce ți-ai luat aspirator, aa? :)) O prietenă a mea are din astea simpatice tot de la Oysho, însă cică-s așa de frumoase că nu-i vine să le poarte decât acum de Crăciun, o dată-de două ori pe an. Fiecare cu piticii lui. Dar cică nu lasă scame, acuma n-aș putea să confirm, că eu n-am încercat 😀

  • Reply
   Ioana
   December 6, 2018 at 4:44 PM

   Noroc cu ele, ca altfel ramanea aspiratorul saracul uitat in dulap 🙁

  • Reply
   Cristiana
   December 6, 2018 at 5:24 PM

   Si eu zic ca trebuie neaparat sa te intorci la scrisul pe blog, eu te citeam negresit!

   Pentru Oysho garantez si eu. Eu am si haine de sport de la ei si sunt mega misto, desi un pic piperate. Misto in sensul in care arata fain de tot si mai ales rezista la multiplele spalari necesare.

 • Reply
  Flavia
  December 6, 2018 at 4:40 PM

  Tare-mi plac ideile tale! Şi da, “Povestea mea” e faină, foarte faină.
  Mulţumesc că m-ai inclus şi pe mine. 🙂

  • Reply
   Ioana
   December 7, 2018 at 10:40 AM

   Da’ cum sa nu, daca ai avut idei bune?! ❤️

 • Reply
  Cristiana
  December 6, 2018 at 5:31 PM

  Faine ideile tale. Eu iubesc sa fac cadouri, dar exista anumite persoane pentru care imi e imposibil sa gasesc THE cadou, mai ales pentru ca sunt ele foarte mofturoase (De pilda, mama! 🙂 ). Acum voi veni pentru prima oara dupa mult timp in tara de Craciun si resimt o oarecare presiune a lui “trebuie” sa iau totusi ceva, sa aduc ceva etc. Si desi am planuit din timp, sunt un pic cam stresata din acest punct de vedere.
  Nu stiu daca exista un proiect similar in Romania, dar mie imi place mult ideea de aici: http://www.cajassolidarias.org/tienda/ Practic cumperi cutia asta si persoana careia ii donezi cutiuta alege o fundatie pentru care sa faca o donatie. Se poate comanda din orice tara, dar pana la urma nu e nevoie de o cutiuta pentru o donatie si eu ma gandesc ca e un bun cadou, mai ales pentru persoanele care au, cumva, de toate.
  Inainte adoram surprizele, acum am lasat-o un pic mai moale si imi place sa primesc ce stiu ca imi trebuie sau place si invers, asa ca ideea ta cu notatul cadourilor mi se pare tare buna.

 • Reply
  Amalia
  December 9, 2018 at 9:41 PM

  Ah, ce m-ai atins la partea cu city break-ul! Dragă moșule, dacă cumva citești acest articol, să știi că mă gândeam la o înghețată bună, niște paste și o pizza. Bine, nu toate în aceeași zi. Vreo 3-4, așa. Ioana, din Analytics se văd ceva vizite la tine pe site din Laponia? 😀

  • Reply
   Ioana
   December 10, 2018 at 10:16 AM

   Ma duc acum urgent sa verific!!

 • Reply
  Ce să NU cumpărați cadou de Crăciun – ianca
  December 17, 2018 at 12:38 PM

  […] ultima vreme despre ”idei de cadouri de Crăciun” (sau Secret Santa – și vedeți aici o listă frumoasă de la Ioana și mai apoi, de la Liana Popa – Aveți și pe roz), vin și eu în ajutorul vostru cu niște […]

 • Reply
  Harta răzuibilă și alte metode prin care îmi păstrez călătoriile *alive* după încheierea lor
  April 1, 2019 at 6:14 AM

  […] mai povestit unde îmi fac albumele foto aici. Despre excursia în Istanbul din pozele de mai sus am scris […]

 • Reply
  Cadouri last-minute de Crăciun • Back to Romania
  December 14, 2019 at 12:19 PM

  […] vrut să continui lista de anul trecut cu idei de cadouri de Crăciun, dar anul ăsta m-am apucat de strâns idei muuult târizu. Cu toate astea, tot am vrut să iasă o […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.