Back to Romania (old blog)

Toți oamenii la fel

Iar mă învață RATB-ul lecții de viață. A mai făcut-o o dată!

În puținele dăți când mai circul cu mijloace de transport în comun foarte aglomerate (atunci când nu am alternativă), văd multe feluri de oameni în drumul meu. Pe lângă atotprezenta babă-împinge-tot care ori mă urmărește peste tot, ori e în fiecare tramvai posibil și băiatul acela care dă play la muzică și pause la lumea din jur, văd și oameni care seamnănă cu mine.

Văd oameni necunoscuți pe stradă (sau în RATB/metrou) cărora nu le acord prea multă atenție, dar când îmi arunc ochii în telefoanele lor și-i văd tastând un mesaj pe Whatsapp sau scrollând pe Facebook exact așa cum fac și eu îmi dau seama că toți au o viață la fel ca și a mea, toți au prieteni, iubiri, inside jokes, familii, toți apelează câte-o Mami <3 din agenda telefonului, pe toți îi așteaptă cineva acasă, toți sunt CINEVA IMPORTANT pentru alți cineva. În vreo jumătate de secundă nu mi se mai par chiar așa neînsemnați, toți sunt la fel ca și mine.

Suntem toți oamenii la fel doar că nu vedem asta, că nu ne prea pasă de cei din jur. Nici mie nu-mi prea pasă de regulă, sincer! Nu mă uit la oamenii din jurul meu decât atunci când n-am nimic care să-mi țină atenția ocupată, adică atunci când nu am nimic interesant de făcut pe telefon și când sunt singură. Sau dacă văd un bebeluș simpatic 😀

Azi, o fată blondă lângă mine, mai mică la înălțime și cam de aceeași vârstă, tastează un mesaj. Mă abțin să mă uit la ce scrie, dar suntem atât de apropiate fizic, iar mie mi-ar mai trebui încă o mână ca să mă pot ține și de bară și de geantă și să mai și țin telefonul care mi-ar ține în mod normal companie în mână, așa că mă uit la al ei. Îmi place să văd ce și cum își vorbesc oamenii între ei. Adică, de mine știu cum scriu și vorbesc, vreau să văd și la alții cum e.

-Sunt varza… :(, scrie ea cuiva.

Te înțeleg, of, cât de bine te înțeleg!

Și eu am așteptat autobuzul 20 de minute în frig ca și tine, și eu am înghețat și știu sigur că te simți la fel de rău ca și mine!

Aceeași fată, înghesuită și înghețată, câteva minute mai târziu se dezechilibrează la o frână mai bruscă și mă împinge ușor. După care se întoarce cu o privire de teimplornuteenervapemine și-și cere scuze.

-Nu e nicio problemă :), cum să mă supăr pe ea când sunt și eu la fel de varză ca și ea, întârziată și înghețată pentru că m-am îmbrăcat cu prea puține haine (pentru că sunt artistă, așa zice mama, că nu-mi iau căciulă în cap și haine călduroase pentru că mă cred artistă).

Cum să mă supăr? Și eu am dat cu geanta în coaste cuiva de vreo 2 ori încât mi-era și rușine să mă întorc să dau ochii cu cine era în spatele meu.

Nu mă supăr, și eu sunt la fel de varză azi de la frig și nesomn, toți suntem la fel chiar dacă nu ne cunoaștem și nu ne băgăm în seamă când trecem unii pe lângă alții. Suntem toți la fel, prietenoși cu cei apropiați și nepăsători sau cel mult formali cu cei cărora le spunem un Pardon sau Coborâți? pe stradă. Când mă plictisesc mă uit la oameni. Nu știu de ce, când eram în Anglia nu-mi păsa de nimeni de lângă mine. Nu știu.

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  gabrielaadelina
  January 17, 2018 at 11:31 AM

  Si eu fac asta! Awww! E super dragut cand vezi oameni care au aceleasi probleme ca tine, dar la o prima vedere ai spune “eh, suntem super diferiti”. Nope, nu e chiar asa! Super articolul!

  • Reply
   Ioana
   January 17, 2018 at 1:46 PM

   Iti dai seama ce tare-ar fi daca am reusi sa ne imprietenim cu toti oamenii care ne seamana si care ne plac si asa, doar pt o secunda in tramvai? Adica iti dai seama cati oameni faini nu avem ocazia sa cunoastem chiar daca sunt printre noi? Pe mine ma enerveaza chestia asta, as vrea sa pot face ceva in sensul asta :))

 • Reply
  Adelina
  January 17, 2018 at 2:58 PM

  Așa este! Chiar dacă suntem diferiți din unele puncte de vedere, avem și lucruri în comun cu cei din jurul nostru. E nevoie să fim înțelegători, așa cum ai fost tu cu fata din RATB.

  Mi-a plăcut foarte mult articolul 🙂

  • Reply
   Ioana
   January 17, 2018 at 3:28 PM

   Ah, ce ma bucur sa aud asta! Stii ca nu voiam sa-l postez initial ca nu mi se parea ca suna ok?

 • Reply
  Adelena
  January 18, 2018 at 12:36 PM

  Hei! Ce tare! Si eu fac asta, ma uit la oameni pe strada, asa am inventat minutul de filosofie.
  Frumos articolul! :*

  • Reply
   Ioana
   January 18, 2018 at 3:08 PM

   Auzi, noi tot zicem ca ne uitam la oameni, dar oare cei care se uita la noi ce zic? :))) Eu uneori ajung acasa obosita si vai de mine si cand ma vad in oglinda ma gandesc ”doamne, oare le-o fi fost mila oamenilor din metrou cand m-au vazut în halul ăsta?” :)))

 • Reply
  Ana Gogu
  January 19, 2018 at 7:02 AM

  Si eu ma uit, imi pare interesant comportamentul fiecaruia…si cum eu sunt tare curioasa de fel…
  Foarte fain articolul.

  • Reply
   Ioana
   January 19, 2018 at 10:34 AM

   Eu mai văd și faze amuzante in telefoanele oamenilor uneori. Odata, tot la fel de inghesuita si tot la fel de apropiata de un baiat, citeam cum ii scrie prietenei lui:

   Ce faci, guriță?
   Te pup guriță!
   Hai mai guriță, am zis ca nu facem nu-stiu-ce
   Bine, guriță!

   A fost funny :))))

 • Reply
  Poteci de dor
  January 19, 2018 at 5:04 PM

  Mi-a plăcut mult articolul tău. Şi eu analizez oamenii şi-mi place să ţes poveşti în jurul lor.

  • Reply
   Ioana
   January 20, 2018 at 10:09 AM

   Multumesc pentru feedback! <3

 • Reply
  o femeie
  February 5, 2018 at 11:35 AM

  Azi am stat in metroul langa colegul de munca. Adormise pe scaun (stiam ca are fetitza mica ce a inceput cresa). Lumea a urcat, coborat, ne-a impins, dar nu pe coleg ca doar eram eu acolo- dupa 8 statii l-am ghiontit sa coboare. Stiu cum e sa dormi in metrou si sa ma bucur 😀 D:D de 5 min 😀

  • Reply
   Ioana
   February 5, 2018 at 1:25 PM

   Ce coleg norocos c-a prins loc pe scaun! Eu am plecat lesinata de somn de-acasa si a trebuit sa dorm in picioare agatata de un suport pentru maini din metrou :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.