sănătatea
Opinii

Sănătatea nu ajunge!

Îmi salut zilele trecute un coleg ce tocmai ajungea dimineața la birou și mă distrez pentru că, din nou, ca în fiecare zi, el ajunge la masa lui râzând sau zâmbind, ascultând ceva în căști.

-X, ce-mi place de tine, tu tot timpul esti vesel dimineața când ajungi la birou și trist când pleci după masa :))

Ăăă…nici una, nici cealaltă :)) Nu sunt trist, poate doar obosit. Și nu sunt nici fericit. 

-…?!?… Cum nu ești fericit? Ești sănătos, ai o fetiță frumoasă, sănătoasă și ea, alții stau cu copiii prin spitale, n-au locuri de muncă, ăia ce să mai zică? 

-O să-ți zic o vorbă de-a unui prieten de-al meu. Și oamenii de pe Titanic erau sănătoși și tot au murit. Sănătatea nu e totul!, 

zice și se întoarce către PC-ul lui.

După cum foarte frumos a spus o prietenă de-a mea, cum vrei să te poți aștepta să avansezi în vreun fel în viața ta (financiar, social) când tu ești permanent nemulțumit cu ce ai, deși ai totuși atât de mult față de alții? Nu știu, iertați-mă dacă nu mi se pare puțin lucru să ai un copil și o familie sănătoasă alături de tine. Și un loc de muncă stabil ca bonus. Se pare că există oameni printre noi care prea iau lucrurile astea ca default și nu știu să le aprecieze suficient de mult și să fie recunoscători pentru ele. Mă gândesc la părinții pentru care s-a construit MAGIC HOME când scriu acest articol.

Nu vă catalogați viețile ca fiind bune sau rele doar în funcție de apartamentul în care stați, mașina pe care o conduceți sau politica țării în care trăiți. Apreciați-le în funcție de momentele frumoase petrecute împreună cu familia, prietenii, de excursiile în care mergeți, de povești, de iubirea celor din jur și dați în mă-sa orice alte detalii pe care oricum nu le puteți controla.

Atunci când viața vi se pare grea, amintiți-vă că mulți alții ar da orice să aibă viața voastră!

Am un amic în Manchester care este originar din Yemen. Foarte, foarte de treabă, deschis la minte, a plecat din țara lui bombardată de război și vorbește, dacă îl întrebi, încontinuu despre familia lui. Despre cum ar face orice să-și aducă fetițele și soția în Anglia unde viața e mai bună. Mai bună, în sensul că nu există bombe pe stradă și nu prea te împușcă nimeni așa random.

Pe de cealaltă parte, există colegul meu, sănătos, cu familia lângă el, cu un loc de muncă, într-o țară care nu știe ce înseamnă războaiele. Cu mâncare la orice colț de stradă, cu cinematografe (fun factul zilei, știați că în Arabia Saudită nu există cinematografe?), teatre, parcuri, restaurante, parcuri de distracții, baruri. Și care este totuși supărat și nemulțumit TOT timpul.

Let that sink for a minute.

Sursă foto 1, 2

***

Am povestit alte aventuri despre oameni din categoria Don’t Be One of Them în:

 

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Iosif
  January 19, 2018 at 12:54 PM

  Europa este de acum ‘Tara Fagaduintei’. Aici curge ‘lapte si miere’ însa omul niciodata nu e multumit deoarece exista dincolo de aparentele perceptiei simturilor primare, un ‘GOL’ pe care nu-l poate umple decât IUBIREA neconditionata, sacrificatoare, fara prejudecati aratata si prezentata omului de Dumnezeu prin Fiul omului, Hristos !
  Fiti binecuvântati !

  • Reply
   Ioana
   January 19, 2018 at 2:40 PM

   Culmea, colegul despre care vorbesc este credincios si n-o ascunde (adica isi face cruce inainte de masa, are o iconita si mir pe birou, etc.). Oricum, eu nu vreau sa il judec, sunt convinsa ca si pentru el conteaza lucrurile despre care am scris mai sus, doar ca a uitat! 🙂

 • Reply
  Iosif
  January 19, 2018 at 3:07 PM

  Nu este “credincios”, ci religios, slab, cu o perceptie labila despre viata, dogmatic, fricos,,instabil psihosomatic, neâncrezator în sine si în cei din anturajul sau, caracteristici regasite în majoritatea semenilor nostri, cauzele fiind sistemul galopant al societatii cu care majoritatea semenilor nostrii nu pot tine pasul. 🙂

 • Reply
  Georgi
  January 20, 2018 at 12:27 AM

  Ooo, si câți dau cu piciorul unui job cu adevărat fain (nu în sensul de bani, cât în sensul de ceea ce faci) doar pentru ca dupa un an nu ii pune nimeni CEO!!!! Și câți strica joburile faine belind p**a, ca doar ii doare undeva, lor nu le pasa. Ma îngrozesc oamenii astia. Eu ma bucur de orice lucru mic pozitiv pe care il pot scoate dintr-o situatie, orice situatie funny. De exemplu, ma împrietenesc cu copii mici in autobuz si ii fac sa rada si atata lucru makes my day. Ma duc la job, incerc sa fac lucrurile bine, nu numai sa fie facute, nici nu le las nefăcute, ca lasa ca nu vede nimeni. Nu pot fi asa, acra, nefericita, trăiesc fenomenologic, totul e o minune cateodata, chiar daca e mic ?

  • Reply
   Ioana
   January 20, 2018 at 10:07 AM

   Eu n-am intlanit oameni care sa dea cu piciorul unui job cum ai zis tu,pe bune, chiar exista?! Georgi, te inteleg perfect, si eu incerc sa ma bucur si de cele mai mici lucruri in viata, ceea ce e awesome pentru ca ele se intampla in fiecare zi daca sunt atenta la ele.

   Deci si tu esti genul ala de fata care face cu mana si scoate limba la bebelusi? :))))

   • Reply
    Georgi
    January 28, 2018 at 8:56 PM

    Yass, aia-s eu, dar doar la copii prietenosi.

    Ma refeream la cei carora li se ofera o sansa faina sub forma unui loc de munca bun si isi pierd elanul pe parcurs si se acresc ca nu sunt sefi sau ca managerul nu se invarte in jurul lor. Apoi raspandesc acreala si la newbies, ca “lasa ca vezi tu cum o sa fii peste un an aici”. Frate, lasa-ma sa fiu, imi vine sa le zic. Side note, i’m a confused newbie ???

    • Reply
     Ioana
     January 29, 2018 at 1:35 PM

     Eu banuiesc ca tu vorbesti din proprie experienta :))) Dar sa stii ca si eu am patit tot ceva de genul ala cand m-am reintors in Romania si-mi ziceau colegii la munca: whoa, te-ai intors?pai de ce?chiar iti place aici?LASA CA O SA VEZI TU PESTE UN AN! Yup, exact ce am nevoie. De parca toti privim viata la fel :))

 • Reply
  o femeie
  February 5, 2018 at 11:33 AM

  Sanatatea nu e totul, e drept. Da ia sa vezi cand am pierdut-o si imi zicea dr ca starea mea e proasta si nu o mai duc mult … si cand am reusit sa gasesc medicul bun sa imi dea o sansa reala, ei bine a devenit totul!!

  • Reply
   Ioana
   February 5, 2018 at 1:24 PM

   Pai asa m-am gandit si eu! Cand s-a imbolnavit cineva din familie nimic din tot ce-aveam fizic si material nu mai valora 2 bani fata de sanatatea lui.

 • Reply
  Diana
  February 7, 2018 at 6:39 PM

  Eu am avut o revelatie asemanatoare cand la cursul de olandeza a trebuit sa vorbim despre ce ni se pare cel mai nasol aici. Si na, toti ne-am plans ca autobuzele, ca sarea din mancare, din astea. Si Safa, refugiata din Siria, a spus :nimic, nimic nu e nasol, totul e usor aici. – Cum adica totul e usor, Safa? a intrebat profa. – Pai sa mergi pe strada e usor. Stii cum ne-am inrosit toti si ne venea sa intram in pamant?

  • Reply
   Ioana
   February 12, 2018 at 10:49 AM

   Vezi, pana s-auzi o faza de-asta traiesti intr-o lume paralela. Exact asa eram si eu 🙁

 • Reply
  Ce se întâmplă pe Facebook când tu nu ești acolo • Back to Romania
  February 7, 2019 at 9:27 AM

  […] :))) ).  Mult mai mulți oameni își exprimă nemulțumirea, decât bucuria (ştiţi concepti de taking things for granted?). De multe ori oamenii se plâng fără un motiv real, doar pentru că sunt obișnuiți din viața […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.