new year's resolutions
Opinii

Un New Year’s Resolutions mai altfel

Știți că v-am încurajat întotdeauna, pe voi, prietenii, cunoscuții mei, familie, oricine mi-a cerut vreodată un sfat, să scrieți liste pentru că ele ajută foarte mult în organizarea oricărei activități care are un anumit grad de importanță pentru voi. Liste de cumpărături, de planuri pentru săptămâna/luna în curs, orice fel de liste – avându-le scrise undeva, vă este mai ușor să vă motivați să tăiați cât mai multe dintre lucrurile scrise acolo pe care altfel le-ați putea uita (sau prioritiza greșit).

new year's resolutions

Spuneam aici că recomand să faceți în lunile noiembrie sau decembrie ale fiecărui an liste cu planuri pentru următorul an, liste cu lucruri pe care vi le doriți și care v-ar împlini așa cum vă imaginați, personal și profesional. Dar nu reinventez eu roata, nu sunt prima care vă sfătuiește să faceți asta. Am trecut și eu prin ani în care mi-am făcut liste dar le-am abandonat, ani în care n-am avut nicio listă, ani în care am avut și m-am ținut de ele – este necesar să mai spun care au fost anii în care am reușit să-mi îndeplinesc cele mai multe obiective?

New Year’s Resolutions un pic altfel

Vreau să vă propun astăzi un alt fel de listă de rezoluții pentru noul an în care, fără nicio legătură cu articolul precedent, va trebui să vă așezați confortabil la un birou, să vă luați o cafea în brațe și să scrieți o scrisoare. Partea bună e că merge și tastată la un calculator, nu trebuie să fie scrisă de mână dacă nu vreți asta 🙂 – și eu, marea îndrăgostită de scrisul de mână, tot o voi tasta, pentru motive de securitate!

Puteți adresa această scrisoare oricărei persoane apropiate vouă vreți, nu contează atât de mult destinatarul pentru că, surpriză!, nu va trebui să o trimiteți niciodată. Deci nu vă stresați dacă vi se pare că n-ați fi buni la scris pentru că oricum doar voi veți ști ce scrieți acolo. Deși dacă citiți bloguri să știți că s-ar putea să vă iasă un pic mai bine decât vă așteptați, numa’ zic. 🙂

new year's resolutions

Este vorba despre o scrisoare în care vă imaginați că sunteți la sfârșitul anului viitor (deci în decembrie 2018) și îi povestiți persoanei alese de voi de anul plin de succes pe care l-ați avut. Scrieți ca și cum ați reușit să vă îndepliniți absolut tot ce v-ați dorit, propus și imaginat. Scrieți despre toate lucrurile frumoase pe care vi le-ați cumpărat, vorbind despre lucrurile pe care vă doriți voi acum să le cumpărați anul ce vine. Scrieți această scrisoare ca și cum toată lista voastră de dorințe s-a împlinit și povestiți din perspectiva TU-ului din viitor.

Dacă vă doriți o mașină, scrieți-i prietenului vostru despre mașina tare pe care v-ați cumpărat-o în Februarie 2018. Scrieți despre cum v-ați schimbat prin Aprilie locul de muncă cu unul mult mai mulțumitor financiar și personal, dacă asta urmăriți. Scrieți despre excursia pe coasta de vest a Statelor Unite din care tocmai v-ați întors și care v-a dat viața peste cap de tare ce v-a plăcut. Scrieți despre lucruri realiste, dar nu lăsați nimic din ce vă doriți pe dinafară.

Creierul uman este ajutat să intre într-o stare de bine atunci când voi vă imaginați toate lucrurile bune pe care le doriți.

Având aceste planuri scrise jos pe hârtie în acest fel, veți ajunge să vă imaginați că acea scrisoare este reală și că ați reușit într-adevăr să obțineți tot ce ați scris acolo. Iar acest lucru vă va da nimic mai mult decât motivația să munciți să realizați cât mai mult din ce ați visat în acele rânduri!

Salvați-o undeva în Cloud ca să n-o pierdeți (nu știți niciodată când caloriferul vostru decide să devină o fântână arteziană, să vă inunde camera și să vă distrugă laptopul, *ehem* #truestory) și redeschideți-o anul viitor în Decembrie, s-ar putea să aveți o surpriză! 🙂

Eu am făcut anul ăsta în ianuarie pentru prima dată o astfel de scrisoare unde îi scriam verișoarei mele, printre altele, despre cum am reușit să mă mut înapoi în România (deși în Ianuarie 2017 lucrul ăsta era doar un vis frumos și îndepărat), despre cum locul meu de muncă este ceea ce mi-am dorit, despre excursiile și mai multul timp de calitate pe care l-am petrecut cu familia. Despre iubitul meu, pe care la momentul ăla nici nu-l aveam!! Am recitit-o zilele trecute și am fost plăcut surprinsă să văd că nu toate, dar neașteptat (după părerea mea) de multe dintre lucrurile pe care le-am scris acolo în 15 Ianuarie 2017 au fost îndeplinite deja în 5 Decembrie 2017 și dacă nu e asta o motivație să scriu și pentru anul ce vine o scrisoare similară, atunci nu știu care este!

Ideile principale sunt două:
  • scrieți lucruri realiste
  • munciți pentru aceste lucruri

Scrisoarea este un lucru frumos, dar nimic de acolo nu se va întâmpla nici peste noapte și nici dormind și nefăcând un project management pentru fiecare plan de acolo, nu uitați! Voi ați încercat așa ceva în trecut? Dacă da, sunt foarte curioasă cum a fost scrisorica la voi. Dacă nu – v-ar tenta? Vă doresc o săptămână de vis cu multă căldură prin suflete dacă pe-afară nu se poate! <3

Sursă foto 1, 2, 3

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

23 Comments

  • Reply
    gabrielaadelina
    December 11, 2017 at 11:46 AM

    The Secret… imi place mult ideea ta, pot sa o fur pt My new year’s resolution? 😀 I kind of like it :))

    • Reply
      Ioana
      December 11, 2017 at 12:08 PM

      Nu ca poti, chiar te rog! Vezi ca te tin minte sa te intreb la anul pe vremea asta cum a functionat. Tu oricum faci parte din liga reginelor listelor, am vazut cel putin 2 la tine pe blog and I was so proud of you :)))

      Eu nu vazusem in The Secret faza asta, dar sa stii ca am cumparat cartea pentru cineva si urmeaza s-o daruiesc de Craciun – eu n-am citit-o, dar sper sa fie faina 😀 Tu ai citit-o?

      • Reply
        gabrielaadelina
        December 11, 2017 at 12:31 PM

        Eu sunt nebuna cu listele, am liste peste liste, am muuulte agende in care imi scriu exact chestii pe care le vreau in x luni, si le descriu pe fiecare, cum as vrea sa fie, dar de ce imi doresc chestia aia…
        Dap, am citit-o cand aveam 17 ani si am reascultat-o acum 2 ani. Gasesti pe youtube documentarul si este foarte misto, din ce stiu eu mai intai a fost documentarul si apoi cartea, deci chiar merita. Este f faina si daca aplici ceea ce spun acolo, chiar iti poti schimba viata…

        • Reply
          Ioana
          December 11, 2017 at 12:43 PM

          Pe lista mea de 2018 o sa scriu sa fiu o persoana care scrie mai multe liste, gata! :)) Sa stii ca filmul l-am vazut si eu, este cartea diferită de el in vreun fel? ?

          • gabrielaadelina
            December 11, 2017 at 12:46 PM

            nope 🙂 sunt identice, din ce imi aduc eu aminte. Doar ca, personal, mie imi e mai usor sa retin ceva daca citesc decat daca ascult…

          • Ioana
            December 11, 2017 at 2:19 PM

            Na super! Nu ma mai stresez s-o cer imprumut atunci :))

  • Reply
    unblogcolorat
    December 11, 2017 at 5:11 PM

    Niciodata, dar nicioadata, niciodata nu mi-au iesit planurile de pe liste. Tot timpul a intervenit ceva care sa le dea peste cap. Asa ca am inteles mesajul si am lasat totul sa se intample cand trebuie si daca trebuie. E drept ca uneori ajuta si listele dar la mine nu supravietuiesc :))

    • Reply
      Ioana
      December 11, 2017 at 5:18 PM

      Eu am ajuns la concluzia ca everything happens for a reason, asa ca daca ceva nu mi se intampla ma gandesc ca exista un motiv pt asta. Listele sunt mai mult asa pentru lucruri fizice care tin de mine, gen in 2018 vreau sa ma fac albastra in cap sau vreau sa-mi cumpar minim 3 charmuri pentru o bratara sau vreau sa donez la o asociatie de minim 3 ori. Cred ca ajuta intr-un fel, dar trebuie sa fie consultate ocazional ca sa nu uiti de ele :)) Te pup, ce face bebe? :>

      • Reply
        unblogcolorat
        December 11, 2017 at 5:21 PM

        Da, este foarte adevarat. Si da, intr-un fel e ok cu listele, chiar ii apreciez pe cei care reusesc sa isi faca liste. Mie mi le mananca pisica :)) Bebele creste, multumesc de intrebare :* maine aflu mai multe de la medic.

        • Reply
          Ioana
          December 11, 2017 at 5:25 PM

          Eh, lasa, eu n-am pisica si tot am ramas fara un laptop si tot ce-aveam pe el inclusiv liste, vezi partea cu fantana arteziana din dormitorul meu :))

          Maine te intreb din nou ce face bebele, atunci! Cred ca ai niste super emotii :*

          • unblogcolorat
            December 11, 2017 at 6:08 PM

            :))) esti figura! te tin la curent.

  • Reply
    Liviu Durbaca
    December 11, 2017 at 6:32 PM

    Bun sfat. Și poate fi aplicat nu numai la sfârșit de an, ci și în fiecare zi. Unii spun că oamenii de succes își evaluează listele sau lista de două ori pe zi. Dimineața și seara. Și da, își ating obiectivele aproape de 100%. Câteva surse bibliografice John Maxwell, Bryan Tracy, Tony Robbins, Robin Sharma, toți și mulți alții au sfaturi, a se citi cărți, din care vă puteți inspira.

    • Reply
      Ioana
      December 11, 2017 at 6:48 PM

      Ai dreptate, si cele mai mici taskuri zilnice ar trebui scrise jos si prioritizate, corect! Sa stii ca si eu citeam pe la începutul anului asta destul de multe carti de dezvoltare personala scrise de unii dintre cei menționați de tine si sunt intotdeauna interesata de idei noi de titluri – ai ceva recomandări? 🙂

      • Reply
        Liviu Durbaca
        December 11, 2017 at 8:11 PM

        Lider fara functie Sharma, Putere nemarginita Robbins, Dezvolta liderul din tine, Maxwell

        • Reply
          Ioana
          December 12, 2017 at 6:08 PM

          Am citit Lider la 360 grade de Maxwell, foarte interesanta si utila si nu doar la locul de munca! Mulțumim pentru sugestii. 🙂

          • Liviu Durbaca
            December 12, 2017 at 6:49 PM

            Spor la citit. Dacă nu găsești altfel, eu am varianta pdf la Putere nemărginită și în engleză la Lider fără funcție.

  • Reply
    andreeatheodorablog
    December 12, 2017 at 6:23 PM

    Ce articol frumos !

    • Reply
      Ioana
      December 13, 2017 at 2:54 PM

      Te apuci de compus scrisorica? 😀

  • Reply
    Ioana Radu
    December 27, 2017 at 12:56 PM

    E o idee bună și probabil o voi încerca și eu. Am, la rândul meu, un plan bun de organizare a fiecărui an nou :D. În primele zile ale fiecărui an am o schemă pe care o completez cât mai realist. “One big goal”, iar apoi câte o singură chestie pentru fiecare dintre următoarele segmente: family, home, health, money, work, calling, a habit to make, a habit to break, a skill to master, books to read, somewhere new to go.

    • Reply
      Ioana
      December 27, 2017 at 9:51 PM

      Whoa, ce frumos le imparti, super idee! Reusesti sa te tii de ele? 😀

      • Reply
        Ioana Radu
        December 27, 2017 at 11:11 PM

        În mare parte (cam 80%) reușesc să mă țin de ele. Și mi se pare că dau mai mult randament când am un plan dinainte, că știu ce trebuie să fac și pe ce trebuie să mă concentrez. Chestiile neprevăzute devin oarecum mai neimportante decât ar fi în mod normal 😀 .

        • Reply
          Ioana
          December 28, 2017 at 10:16 AM

          Asta tot zic si eu, cand ai un plan dinainte (aka mi-am scris ce vreau sa fac anul asta JOS PE HARTIE) e mai usor sa keep track! 😉

  • Reply
    Vă pup și vă pup! La mulți ani, #Revelion 2018 - Back to Romania
    January 1, 2018 at 9:27 AM

    […] faceți anul 2018 să fie anul vostru și anul în care viața vi se schimbă în bine. Faceți-vă planuri realise, lăsați o să merg la sală din 1 ianuarie și din 1 ianuarie voi mânca mai puțin. Nu […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.