Nici nu vreau să încep fără să mă asigur că v-ați ridicat deja din pat și că v-ați cotrobăit ghetuțele pentru cadouri, da? În caz că n-ați făcut asta sau dacă n-ați lăsat cumva aseară prăjiturele pe masă pentru Moș Nicolae, să știți că n-aveți voie să citiți articolul în continuare și pe cuvânt dacă n-ar fi păcat, căci am pregătit o mulțime de idei bune de cadouri pentru moșul nr. 2 (și updatez acest articol anual, să știți! 😀 ).
(moșul nr. 1 fiind Nicolae, al doilea Secret Santa și al treilea Moș Crăciun. Ciudat, știu!)
Bine atunci!
Pentru cine vrea să facă un Secret Santa corect și corespunzător, vă recomand să folosiți site-ul secretsanta.com. Cu ajutorul lui, puteți uita de căciulița clasică în care adăugați numele tuturor participanților după care extrageți un nume și luați un cadou acelei persoane. Site-ul funcționează similar, dar este mai high tech, în sensul că vă permite să introduceți numele și adresele de email ale tuturor participanților, după care el trimite automat emailuri fiecăruia spunându-i pentru cine trebuie să cumpere cadou și diverse remindere amuzante pe mail înainte de deadline. De asemenea, toți cei care participă pot să completeze un WhisList acolo pe pagina pentru a-i da Moșului idei de cadouri pe care și le-ar dori! How cool is that?
Să ne înțelegem de la început. Un Secret Santa făcut ca la carte nu se deconspiră niciodată în fața celui pentru care trebuie să aducă un cadou. În alte cuvinte, dacă eu sunt Secret Santa pentru Maria, Maria nu va afla niciodată că eu i-am cumpărat cadoul. Maria se va trezi cu o punguță frumos ambalată pe birou (dacă mi-e colegă de muncă) sau ascunsă într-un dulap cu șosete (dacă mi-e prietenă pe care o vizitez acasă) într-un mod cât mai subtil cu putință.
Asta înseamnă să fii Secret-Moș, nu? 😀
Cele mai multe Secret Santa-uri se fac cu colegii de birou/școală/facultate, pentru că un SS este cu atât mai reușit cu cât comunitatea participantă este mai mare. La birou este și foarte simplu să ascundeți un cadou pentru un coleg, puteți să-l lăsați pe masă, sub masă, într-un sertar, pe scaun, în timpul pauzei de masă, după muncă, înainte de muncă, puteți pune pe cineva să-l dea, orice fel năstrușnic vă trece prin cap. Mai există o altă variantă, puteți face o cutie pe care să o lăsați pe o masă comună în birou și în care în ultima săptămână înainte de Crăciun oamenii să pună cadourile cumpărate de ei și etichetate/scrise cu numele destinatarului (și evident fără al expeditorului), iar într-una dintre zile fiecare să-și extragă cadoul de acolo.
SS în cercul de prieteni este, din nou, cu atât mai de succes cu cât participă mai multă lume pentru că mai multă lume înseamnă șanse mai mici ca cineva să-și dea seama cine este Santa-ul lui.
Pentru datul cadourilor în grupul vostru de prieteni puteți, din nou, să vă puneți creativitatea la bătaie în orice fel și chip – puteți de exemplu să ascundeți cadourile prin casă, să le trimiteți prin poștă, să le așezați pe preș în fața apartamentului și-apoi sunați la ușă și fugiți, oricum vreți voi. Ideea principală rămâne, SS este cu atât mai interesant cu cât oamenii află mai puțin spre niciodată de la cine le-a venit cadoul.
Nu uitați să faceți cadouri cât mai amuzante la Secret Santa, în limita bugetului clar stabilit dinainte. Dacă alegeți un buget de 50 de lei, nu cumpărați un cadou de 100 de lei, dar nici de 1 leu. De asemenea, eu n-aș lua niciodată ceva ce mie nu mi-ar plăcea să primesc. Adică n-aș lua căni, asta vreau să spun. Toată lumea e arhi-sătulă de cănuțe la Secret Santa, haideți să facem anul 2017 anul în care nimeni nu mai cumpără căni de Crăciun! 🙂 Nu vă iau ideea de cană fără să vă dau alternative.
Idei Secret Santa:
- decorațiuni pentru brad (toată lumea are brad, nu?)
- o carte
- bijuterii gen Meli-Melo & co.
- un tricou personalizat cu ceva amuzant despre persoana respectiva
- o pernă personalizată, idei de mesaje găsiți aici (eu am luat această pernă pentru prietenul meu și vă promit că arată minunat!)
- un cadou care vă aduce aminte de persoana respectiva (de exemplu, mie colegii au vrut sa-mi ia anul trecut acest calculator în formă de ciocolată)
- o ramă foto
- niște poze printate într-o cutie drăguță de carton (vedeți aici – asta merge mai mult pentru prietenii apropiați decât pentru colegi)
NotOnTheHighStreet.com este un site din UK plin cu idei care mai de care mai drăguțe de cadouri personalizate de unde vă puteți inspira. Nu știu dacă livrează și în România (în caz că o fac, s-ar putea să coste mult transportul), dar puteți lua idei de acolo și merge la site-uri românești gen StarGift.ro pentru materializare. (În caz că vă interesează un review, scrieți-mi în comentarii și vă povestesc despre experiența mea de ieri cu ei). LE: Alt site românesc interesant este MindBlower.ro unde vă promit că n-o să găsiți niciun cadou mainstream, asta dacă nu cumva considerați greierii comestibili, mâncarea de astronauți, o cană cu mâner în formă de hashtag, ursuleți Haribo picanți sau bomboane pastile contra alergiei la bărbați mainstream. Vedeți pe site multe alte idei nebune! 😀
Dacă vreți să faceți un extra-efort și să ambalați cadourile într-un costum de moș ca mai jos, am găsit un tutorial foarte simplu aici (aveți nevoie doar de hârtie de împachetat roșie, câte o jumătate de coală mai groasă A4 albă, neagră și aurie, 2-3 nasturi, lipici, scoci, foarfecă și 2 mâini 😀 ).
- Pe lângă asta, am scris în decursul timpului 2 articole cu idei de cadouri de Crăciun, puteți să vă inspirați și de acolo pentru mici daruri de Secret Santa: articolul din 2018 si articolul din 2019. 😀
Pentru cei cărora Secret Santa le creează fibrilații
Știu că sunt unii oameni care nu sunt mari fani ai acestui Secret Santa, oameni care nu participă atunci când se organizează la birouri pentru că nu știu ce să cumpere, n-au chef de umblat prin magazine și luat cutii plictisitoare de biscuiți, și, aia e. Pentru voi, am o idee pe care am implementat-o și noi la birou anul asta – donăm banii de Secret Santa. Am trimis fiecare în contul unui coleg câte 50 de RON, exact cât am fi dat pe cadouri, iar la final suma strânsă o vom dona unei asociații sau unor copii bolnavi. În felul acesta facem o faptă bună, ajutăm niște oameni, nu ne mai stresăm cu fuga după cadouri pentru colegi pe care nu-i cunoaștem și setăm un exemplu pentru oricine care vrea să ne ia ideea. Win-win pentru toată lumea. ! 🙂
Cam atât am avut să vă spun despre Secret Santa, sper să dăruiți și mai ales să primiți cadouri cât mai interesante și, doar dacă doriți dumneavoastră, să-mi povestiți în comentarii experiențele voastre cu SS din trecut, să vedem cum e și la altii. <3
20 Comments
roxanabarsanblog
December 6, 2017 at 8:44 AMAm facut asa ceva la serviciu, aici in Anglia. Mi s-a parut interesant…si cred ca am ghicit cine a fost Mos Craciunul meu secret. 🙂
Ioana
December 6, 2017 at 9:09 AMEh, s-a stricat surpriza 🙁 Nu e nicio problema, important e ca te-ai ales cu un cadou :)) Ce-ai primit?
gabrielaadelina
December 6, 2017 at 9:07 AMSecret Santa…abia astept sa cumpar cadoul anul asta. Am o mie de idei!
Ioana
December 6, 2017 at 9:10 AMDa-mi si mieeeee din miile tale de idei ?
gabrielaadelina
December 6, 2017 at 10:20 AMpai carti, multe carti, depinde de persoana careia ii cumperi, eu am o lista destul de mare de carti de facut cadou. Sa ii faci un cosulet cu dulciuri sanatoase pe care nu crezi ca le-a mai incercat pana atunci. Sau un cosulet cu produse pt ingrijirea mainilor. Sau o agenda frumoasa cu niste pixuri colorate pentru a scrie in ea. Sau seturi de baie cu sare de baie, bombite, uleiuri esentiale etc. Esarfe din acelea super mari sau manusi. Sau paturici din acelea super pufoase. Sau un cub din rame foto cu poze de pe FB-ul persoanei respective, ca o retrospectiva a anului trecut. Seturi aromaterapie. Ceaiuri si cafea. Daca persoana respectiva este o fire sportiva accesorii pt sport. Vouchere pt diverse magazine….
Ioana
December 6, 2017 at 12:10 PMTu ai fost ca o mina de aur cu mesajul asta! 😮 Inca sunt socata la cat de multe dintre lucrurile astea nu m-am gandit, desi toate-mi plac si-mi sunt cunoscute!!
gabrielaadelina
December 6, 2017 at 12:13 PMEh, Mina de Aur e al doilea nume al meu =)) Ma bucur, o sa fac un post despre idei de cadouri, multe din ce ti-am scris aici se vor afla pe lista, sper sa mai am si alte idei 😀
Ioana
December 6, 2017 at 12:20 PMChiar te rog sa faci asta, eu o sa vin prima sa-l citesc. Am (cred) o reputatie de om destul de original cand vine vorba de cadouri si caut idei noi incontinuu! 😀 Mor cand vad aceleasi si aceleasi cadouri cumparate la infinit, I’m not one of them :))
roxanabarsanblog
December 6, 2017 at 9:41 AMO carte de nutritie. Nu am intrebat niciodata pe acea persona, insa am intuit cine era pentru faptul ca vorbeam mult pe aceasta tema!!
Ioana
December 6, 2017 at 12:10 PMVezi ce Mos sensibil? Te-a cunoscut, a stiut ce ti-a placut si-a fost si original! Bravo lui 🙂 Tu ce ai daruit la schimb?
unblogcolorat
December 6, 2017 at 4:02 PMCeee?? nu exista Mos Craciun? glumesc :)) Sa stii ca de cate ori am facut Secret Santa cu prietenii sau cu colegii pe vremea cand eram angajata mereu m-am prins cine imi facea mie cadouri.
Poteci de dor
December 6, 2017 at 5:07 PMFoarte interesante idei, chiar m-a ajutat mult!
Îţi mulţumesc!
Ioana
December 7, 2017 at 1:36 PMSuper! Nu uita, orice-ai lua, fa cadoul sa fie cat mai personal. 🙂
irinaiacob
December 6, 2017 at 11:06 PMAm intrat si mai mult in “mood” de Craciun dupa ce am citit articolul! Keep it up 🙂
Ioana
December 7, 2017 at 8:11 AMAm facut eu asta pentru tine? ???
irinaiacob
December 7, 2017 at 11:28 AMDa!! Mi-a placut foarte mult articolul ?
Mi-am făcut acasă un gel de aloe vera 100% natural [+VIDEO]
November 16, 2018 at 10:34 AM[…] le țin doar pentru mine! Plus că, frumos ambalate, sunt idei bune de cadouri de Crăciun și/sau Secret Santa pentru mame, surori, cumnate, prietene, colege, […]
Ingrid
December 6, 2018 at 9:59 PMAm primit un cadou minunat de la Secret Santa in seara asta. ??✨??
Ioana
December 6, 2018 at 11:56 PMNe tii asa pe jar, Ingrid? 😀
Secret Santa cu sens • Back to Romania
December 23, 2019 at 9:12 AM[…] greu să revin la un Secret Santa clasic după cel de anul acesta. A fost foarte emoționant pentru toată lumea momentul discuțiile despre […]