cicliști în trafic
Cycling

Dragi șoferi. Nici nouă nu ne place.

Nici nouă nu ne place să circulăm alături de voi, mașinile voastre și pedalele voastre furioase pe șosele.

Nici nouă nu ne place că nu avem piste separate de benzile voastre.

Nici nouă nu ne place că pistele noastre de cele mai multe ori sunt inexistente, iar când există, multe sunt transformate în parcări ad-hoc. Funcționăm și noi și voi cu ce avem.

Nici nouă nu ne place că ne încurcăm unii pe alții, uneori fără să vrem, iar alteori pentru că fie noi, fie voi, suntem neatenți și periculoși.

Nici nouă nu ne place de ”colegii” cicliști în trafic pe care îi vedem pe străzi care traversează ilegal, se aruncă în fața mașinilor, nu semnalizează, vă iau prin surprindere în mod neplăcut și vă fac să urâți toți cicliștii. Și pe noi ne enervează, încurcă și uneori accidentează la fel de mult!

Cei mai mulți dintre noi conducem și mașini și înțelegem cum gândește un șofer la volan (ce unghi de vizibilitate are, cum vede un biciclist ziua, cum îl vede noaptea, cât spațiu are pe bandă, etc). Ne e foarte ușor să înțelegem și să vedem zi de zi cât de inconștienți pot fi unii cicliști pe șosea, ce prostii fac și cum se pun singuri în pericol zi de zi. Din experiența mea, rezultatele prezentate în graficul de mai jos nu mă surprind deloc –  de 2 ori mai multe accidente s-au întâmplat în București în 2018/2019 din vina bicicliștilor, decât din vina mașinilor.

(sursă)

Și nouă ne-ar plăcea la fel de mult ca vouă să fim separați în trafic, să nu trebuie să avem grija voastră și a mașinilor, să ne vedem fiecare de treburile noastre. Nu ne trezim niciodată dimineața gândindu-ne hmmmm, cum putem face să enervăm șoferii astăzi cât mai tare, oare?! .

Și nouă ne place să fim civilizați.

Și nouă ne place când vedem alți cicliști în trafic care poartă căști, lumini, semnalizează la schimbarea benzilor, se încadrează corect, nu fac manevre fără se se asigure și nu încurcă intenționat.

Și nouă ne place la fel de mult ca vouă să ajungem în siguranță la cine ne așteaptă acasă.

Vă mulțumim celor care circulați la suficientă distanță de noi, care semnalizați când ne depășiți, când schimbați direcția, care sunteți civilizați și care ne respectați și înțelegeți că toți avem aceleași drepturi pe șosea, fără să fie nimeni superior celuilalt. Vă vedem și apreciem, chiar daca ținem mâinile pe ghidon și nu putem face un semn de mulțumire pe loc! 🙂

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.