david popovici
Opinii

Duceți copiii în public la competiții sportive. David Popovici și copiii

Weekendul ăsta am fost în public la Campionaletele Europene de Natație în bazin scurt de la Otopeni și l-am văzut pe David Popovici pentru prima dată live într-o competiție. Bineînțeles că îmi place de el și mi se pare un băiat extraordinar din toate punctele de vedere, dar voiam să povestesc altceva ce m-a impresionat foarte mult la acest concurs.

Nu m-am așteptat să văd atât de mulți copii în public care să-i urle numele atunci când intra în bazin și înota, și nu doar lui, ci absolut oricui care intra din delegația României. David e cel mai faimos, e clar că la el gălăgia a fost de pe altă planetă, dar bucuria sălii a fost impresionantă și pentru ceilalți înotători (de care eu acum am auzit prima dată, dar nu sunt eu mare urmăritoare de sport, sau nu am fost până acum, că simt că weekendul trecut mi-a deschis un apetit uriaaaaș! 😀 ). Eram sigură că David are mulți fani, dar nu i-am văzut niciodată cu ochii mei. V

edeam cum intrau copii după copii în sală, cu părinții după ei, își căutau frumos locurile în tribune, în timp ce aproape toți țineau în mână bannere făcute de ei acasă cu HAI ROMÂNIA, HAI DAVID, steagul româniei și tot felul de alte desene și mesaje făcute/scrise de ei. Alții aveau tricouri deja semnate în trecut de înotători, deci vorbim clar de niște copii care nu erau la prima întâlnire cu David & restul echipei române de natație. Într-un reel pe care l-am postat la mine pe Instagram puteți să vedeți o mică parte din frenezia tribunei la intrarea lui David.

Aveau în jur de 10 ani (sau de la 10 ani începând) cam toți pe care i-am observat. Deci copii măricei, cu care poți deja purta conversații, care clar înțeleg ce se întâmplă și ce caută la acel eveniment. Și nu m-am putut abține să nu mă gândesc, wow, what a great time to be alive, copiii ăștia sunt ATÂT de entuziasmați de un sport, de un sportiv, sunt atât de autentic de fericiți, nerăbdători, încântați să-l vadă pe David Popovici înotând și făcându-le cu mâna? Vorbim de un sportiv, da? De un sportiv care pe lângă faptul că e sportiv, mai e și super-smart, mai e și citit, mai ascultă și Subcarpați, adică nu vorbim de o vedetă tiktok de caron. Ce copii norocoși, să aibă așa model!

Ce părinți smart, să prioritizeze așa experiențe!

Mi se pare o activitate extraordinară, aceasta de a-ți duce copilul în public la evenimente sportive. Mi se pare atât de fain și valoros să simtă atmosfera unei competiții, emoțiile, urletele, nu mai zic dacă sportul respectiv mai și înseamnă ceva pentru tine, nu mai zic dacă mai și cunoști sportivii. Să vezi cum lumea se bucură pentru reușitele tuturor, nu doar pentru ale celor de pe locul 1. Să ți se ridice părul pe mâini când începe o tribună întreagă să țipe de bucurie când câștigă sau intră în scenă un favorit. E ceva unic, ce nu prea poți înțelege dacă nu trăiești pe pielea ta.

După ce înotătorii ies din bazin, există o zonă de presă în care îi așteaptă televiziunile să le ia interviuri și să le facă poze. La evenimentul de la Otopeni din weekend, pe lângă presă, sportivii și în special David au fost așteptați de zeci de copii care așteptau autografe, poze sau să dea mâna cu David.

Iar  el a dat mâna cu toți, ba am citit în newsletterul Povești din Sport că după festivitatea de premiere (David a luat medalia de bronz la proba de 100m liber) s-a întors la copii și nu a plecat până nu a făcut poze și a dat autografe tuturor. How sweet is that? 🙂 Cred că el înțelege foarte bine cât de mult inspiră copiii și cât de iubit este, căci l-am auzit și la un interviu, întrebat fiind dacă se va întoarce după premiere să mai acorde alte interviuri pentru televiziuni, cum a zis: Nu promit, aș vrea să prioritizez copiii. #ador

Într-o țară în care nimeni nu mai are încredere și speranță în sport, să reușească David Popovici să inspire și să dea speranță unei generații întregi, mi se pare ceva realmente deosebit și ceva care cred că are toate șansele să deschidă din ce în ce mai mult ușa către înotul românesc. 

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.