Scurt reminder cu lucruri de făcut astăzi la locul de muncă de acasă sau de la birou:
- curățați-vă căștile, dacă le folosiți să ascultați muzică zi de zi – cu niște vată și spirt, dați peste tot și igienizați-le, știu că sunt șanse mari să nu fi făcut asta niciodată. Been there, done that! 🙂 Nu uitați de firul căștilor, dacă puneți niște vată pe el și trageți curățându-l, o să vă șocheze câtă negreală rămâne pe vată. Urechile voastre vă vor mulțumi!
- curățați tastatura, mouse-ul și biroul de lucru – din nou, vata si spirtul sunt sfinte. Gândiți-vă că puneți mâna pe ele zi de zi de atâtea ori și că dacă nu vă spălați întotdeauna pe mâini înainte și după lucrul la calculator (who does this?!), merită măcar o dată pe lună să dați 2 minute cu niște spirt/soluție de orice fel pentru igienizare. Mâncați vreodată ceva în fața PC-ului? Gândiți-vă că puneți mâna pe acea mâncare după ce-ați atins tastele nespălate deeee….. exact!
- dacă tot aveți niște vată și spirt în mână, curățați și masa de lucru – biroul de la muncă sau de acasă, cel pe care vă țineți laptopul, mouse-ul, tastatura. Dați până vata iese albă. Nu uitați de toate cele 3 zone ale biroului – cele din spate, chiar dacă nu sunt murdare de cafea și firimituri, de multe ori sunt pline de praf.
- curățați volanul mașinii – cu niște șervețele speciale pentru mașină sau, din nou, vată+spirt. Volanul mașinii este, alături de chei, mânere de uși și telefon, printre cele mai murdare lucruri pe care punem mâinile zi de zi pentru că nu ne spălăm niciodată pe mâini înainte să conducem, nu? Felicitări dac-o faceți!
- nu uitați de telefon – pentru mine orice telefon este murdar precum un wc 🙂 . Pe ăsta, telefon, nu wc, îl curăț cel mai des cu vată și spirt, dar tot nu suport să-l văd că-mi stă pe pernă sau să mă joc cu el înainte să mănânc la restaurant. V-aș recomanda să-l igienizați măcare o dată pe săptămână.
Nu vă învăț cum să vă aranjați documentele pe mese, asta o faceți dumneavoastră cum poftiți. Vă sugerez doar cum să scăpați de niște microbi care se joacă pe degetele noastre zi de zi. Corpul și sănătatea voastră o să vă mulțumească – aveți grijă de ea primăvara asta când avem așa multe variații de temperatură și suntem mai vulnerabili în fața doamnei Răceală.
12 Comments
Alinna Oprisan
April 11, 2018 at 6:04 PMHristos a inviat! Sunt utile sfaturi
Bafta
Delia
April 17, 2018 at 7:36 AMZiceau niste cercrtatori ca un wc e mai curat decat un frigider, ca nu se inmultesc atat de mult bacteriile :))
Ioana
April 17, 2018 at 7:45 AMEi, nu m-ar mira! Noroc că bacteriile nu se văd, că am plânge toată ziua :)))
o femeie
April 18, 2018 at 4:06 PMde ce?
nu am facut niciodata asta, nu am racit/imbolnavit/trecut pe la marmacie de 7 ani. Da, inainte de mancat ma spal pe maini bine cu apa, si atat.
Bacteriile sunt bune, majoritatea. 3% din toate bacteriile identificate ar fi patogene. Frica insa e mai puternica decat orice bacterie.
Ioana
April 19, 2018 at 8:52 AMEu cand dau ocazional cu vata si spirt pe birou vata iese intotdeauna neagra. Si biroul meu e alb, pare curat 😀 Iar de telefon nu mai zic, el e plin de orice si de toate, vrem, nu vrem!
o femeie
April 19, 2018 at 11:59 AME neagra nu de la bacterii ci de la praf imbibat cu sebum de pe maini si alte resturi alimentare. Bucurestiul e un oras prafuit, asa ca… Acelasi lucru obtii daca dai cu apa – chiar, fa un test! (sau apa cu ceva degresant, cum ar fi detergent de vase). Apa e suficient pentru o curatare, sa lasam spirtul si dezinfectantele pt spitale unde e nevoie, in mediul cotidian fac mai mult rau decat bine, fiind una din cauzele bacteriilor super rezistente.
Dezinfectatul cu spirt este fix pt cateva secunde: vantul/mana va aduce alte bacterii imediat. Dar stii ce face dezinfectatul asta cu spirt? omoara si bacteriile bune si bacteriile nebune care stateau ele intr-un echilibru acolo, mediul dupa dezinfectare e complet dezechilibrat si ai sanse ca bacteriile patogene sa populeze si sa iti faca mai rau.
Despre bacteriii as putea vorbi cateva ore, am inceput sa citesc din frica si acum le inteleg si iubesc. Nu uita, frica e cel mai mare dushman al omului.
Ioana
April 19, 2018 at 3:17 PMPai nu ma deranjeaza in mod deosebit bacteriile, ai dreptate, e o prostie sa incerci sa scapi de ele, ma deranjeaza mai tare praful si sebumul. Apa sau spirtul sau ce-oi folosi dau la o parte ce este de dat de pe birou, dar asta nu inseamna ca le extermin si de pe mainile mele, de exemplu, ceea ce este bine. Cred ca e vorba de un echilibru si aici, ca peste tot in viata, trebuie sa nici nu exageram cu frecatul suprafetelor, dar nici sa le ignoram si sa le lasam prafuite (sau mainile nespalate cu saptamanile, ca sa nu dam jos bacterii bune 🙂 )
o femeie
April 20, 2018 at 12:02 PMEvident, spalatul este un pas al evolutiei.
Spirtul in casa este involutie.
(Desi ma uitai la satele romanesti cu purandei negri de jeg si soare, cand eu dadeam juma de salariu sa imi calmez alergiile bucurestene…..)
Ioana
April 25, 2018 at 10:49 AMDe ce ti se pare involutie? 😀
Hipermarketuri care livrează acasă • Back to Romania
March 11, 2020 at 1:13 PM[…] (pentru vase și pentru haine), geluri antibacteriene dacă mai găsiți pe undeva (altfel vată și spirt de dat pe laptop, mouse, telecomandă, volan), absorbante, gel de duș. Plus mâncare, fiecare […]
Prima săptămână de izolare • Back to Romania
March 17, 2020 at 7:10 PM[…] folosit stau doar afară la aerisit, iar produsele pe care le-am cumpărat le-am șters pe toate cu vată și spirt (n-am crezut că voi ajunge vreodată să fac așa ceva, dar dacă asta îmi liniștește mintea, […]
Nu ne culcăm pe-o ureche după 15 mai! • Back to Romania
April 25, 2020 at 10:11 AM[…] sticlă de spirt în casă în permanență – am avut întotdeauna, atât acasă, cât și în dulăpiorul de la birou, însă recunosc că foloseam acest spirt mult prea rar și doar la curățat lucrurile de la punctul anterior. Să zicem că dacă înainte de corona mi s-ar fi terminat sticloiul de spirt pe care îl am, nu m-aș fi înghesuit să cumpăr altul. (PS: Spirtul nu expiră.) Între timp mi s-a terminat (am curățat în ultima lună multe tălpi de papuci, alimente, întrerpătoare), dar am început să regăsesc de cumpărat în hypermarketuri după ce în martie nu era pe nicăieri. […]