Back to Romania (old blog)

Viața de după ora 19

Trec printr-o perioadă în care am multe revelații și în care simt că descopăr ceva nou la mine în fiecare zi, de parcă n-aș fi fost tot eu cu mine în ultimii 25 de ani zi de zi. Am învățat, cred, să mă iubesc și ascult mai mult și să nu mai fac nimic din ce nu-mi face plăcere.

Am trăit recent revelația Viața de după ora 19 și sunt, momentan, într-un continuu proces de brainstorming pentru a venit cu idei care să mă scoată din Viața de după ora 19. Să vă explic.

La mine e simplu – îmi place să dorm și mi-e greu să mă trezesc dimineața, motiv pentru care fac ce fac și tot în jur de ora 10 ajung la birou. Ajung târziu, plec târziu, deci mă trezesc acasă în jurul orei 19. Mă pun în pat pe la 23 pentru că, după cum spuneam, îmi place să dorm și urăsc oboseala. Știți cu câte ore de făcut CEVREAMUȘCHIIMEI rămân? Maxim 4 pe zi.  Din care câteva le petrec făcând lucruri administrative la sc ACASĂ srl, deci rămân vreo 3, să zic, pentru făcut ce-mi face mie plăcere, whatever that means for me.

V-am zis, am început să mă ascult mai mult.

3 ore pe zi pentru făcut ce-mi place mie să fac este, pentru mine, înfiorător de puțin. Fac eforturi monumentale ca aceste câte or fi ore să le petrec făcând ceva de calitate, să strâng poze, amintiri, discuții interesante cu oricine. Fac în fiecare an un album cu poze din anul precedent și vreau astăzi și acum să fac lucruri interesante ca să pot zice la anul:

Mamă, ce de chestii am făcut anul trecut! Am prea multe poze interesante și prea puțin spațiu în album pentru ele.

Am o bestie înăuntru care stă cu greu îmblânzită 8 ore pe zi în birou făcând CETREBUIE și nu CEVREA. 3 ore pe zi, 30 de zile libere pe an (give or take) și 2 zile de weekend săptămânal nu-i ajung.

O să iasă la un moment dat la suprafață, știu sigur! Vorba aia, vapoarelor le e cel mai bine într-un port, dar nu pentru asta au fost făcute ele! 🙂

Mă simt binecuvântată că am ajuns să mă gândesc la așa ceva acum, până nu e prea târziu.

Mă iertați dacă nu are mult sens ce-am scris azi. Am avut nevoie să las asta scris jos undeva mai mult pentru mine decât pentru vizualizări sau like-uri!

Sursă foto 1

Dacă îți place conținutul acestui articol și vrei să vezi și altele similare, abonează-te pentru a primit un e-mail cu fiecare articol pe care îl voi posta.

Nu trimitem altfel de emailuri! Citește pagina noastră de confidențialitate.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  O femeie
  April 8, 2018 at 10:10 AM

  Ce ai de gand sa faci pt a imbunatati asta?
  In bula mea/tribul meu sunt cam singura ce vrea mai mult…..

  Pana acum am reusit sa reduc cheltuielile familiei suficient de mult incat am scapat de datorii, am ceva economii si am cerut sa lucrez 6 ore pe zi. Din pacate nu seful a zis ca nu sunt prima ce cer si nici nu voi fi prima careia i se accepta, dar sa imi iau cate o zi libera din cand in cand. Asa ca 1-2 ori pe luna imi iau vinerile (evident nu cand e mult de munca si proiectul arde, ca nu vreau sa las proiectul in rahat si echipa sa lucreze peste program).

  In paralel am inceput ‘tiptil’ sa studiez/incep lucru de acasa . Din pacate excelurile cu calcule imi indica ca voi avea incasari mai mici decat din salariul actual …

  • Reply
   Ioana
   April 12, 2018 at 9:06 AM

   Eu nu am un plan concret, dar vreau sa fac o lista foarte exacta cu lucrurile care-mi plac mie cel mai mult in lumea asta si sa ma gandesc cum pot face bani din ele. Nu mi-a zis nimeni in clasa a 12-a ca asta trebuie sa-mi fie abordarea pe viitor, mi-au zis doar: Alege X ca o sa-ti mearga bine. Yeah, right, de parca in ziua de azi doar banii conteaza!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.